Tisza-tavi Hal- és Paraszti ételek fesztiválja

Tiszafüred, , 2011. június 4.
Eb, aki a hangszerét meg nem eszi! Persze nem kell arra gondolni, hogy egy rezesbanda a koncert végén nekilát, és közönségével együtt felfalja a tubát, harsonát, a cintányérokat… De képzeljétek, el, van olyan zenekar, amelyik meg(t)eszi.
Ők a Minestrone Band, akik saját készítésű, friss zöldségekből fúrt-faragott hangszereiken nyomják a bugit. Megnézhetitek őket, és megkóstolhatjátok hangszereiket is június 4-én, a Fortuna Kempingben.
 
De aki nem szeretne sárgarépát, cukkinit, tököt, póréhagymát, egyebet falni, az is jól érezheti magát, végtére is ez csak egy apró momentuma ennek a remek gasztronómiai fesztiválnak. És attól sem kell megijedni, hogy a főzőverseny résztvevőinek játszani kell a halon, tarhonyán, marhahúson, mielőtt a bográcsba kerül. A hastáncos nőkön már nyilván többen is játszanának, de az más téma, meg parasztság is ilyet mondani. A paraszt(i)ság egyébként sem a viselkedésben fog megnyilvánulni, hanem a jó magyar ételekben. A zene mellett, előtt, után ugyanis halászlé, paprikás, gulyások, pörköltek, paprikások, slambuc, pásztortarhonya és egyéb remek paraszti étel várja a látogatókat. Úgy is mondhatnám: zsír ez a program! 
csenki
2011.05.31
|


Fesztiválok
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.