Kedvenc helyek

Skindred: Union Black

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (2)
[ dub / metal / reggae ] A nyolcvanas évek derekán mi sem lett volna természetesebb megnyilvánulás egy valamirevaló PVC-huszár részéről, mint hogy a Bros-rajongókkal egyetemben a lakótelep legnagyobb UB40-szimpatizánsait is egy hordó Pitralonba fojtja.
A notórius évtized azonban végérvényesen lezárult, a reggae és a metál elegyítése ma már legfeljebb egy heveshalápi motorostalálkozón képezné felháborodás tárgyát. A keményvonalas gitárzenék és a tradicionális jamaicai elemek vegyítésével mellesleg már a Bad Brains nevezetű hardcore/punk legenda is kísérletezett, ám a Skindred némileg modernizált formában tálalja ugyanezt. A newporti négyes zenéjében elektronikus stílusjegyek is felfedezhetők, szerzeményeik azonban a súlyos groove-okra és töredezett ritmusokra épülnek.
 
A zenekar negyedik nagylemeze voltaképpen nem nyújt mást, mint a zenekar eddigi életműve. Legfeljebb annyiban, hogy Benji Webbe frontember (ex-Dub War) minden eddiginél fogósabb dallamokkal rukkolt elő, a Living A Lie-ban, a Make Your Markban vagy a Get It Now-ban már-már a korai Linkin Parkot idéző refréneket hoz. A zene azonban mit sem vesztett súlyos, groove-os mivoltából, a Warning, az Own You riffjei a maguk pofonegyszerű formájukban is leszakítják a hallgató fejét. Akárcsak a legutóbbi lemez esetében, ezúttal is akad olyan track, amely kilóg az albumról: a Guntalk mindvégig egy laza reggae tétel, míg a Bad Man Ah Bad Man jungle-ös alappal operál.
 
A Union Black teljes egészében mentes a radikális újdonságoktól, ám amíg a formáció ilyen kaliberű szerzeményeket tud írni, a rajongóknak nincs okuk panaszra.
kirsch
2011.06.05
|


Játék
Alig egy éve annak, hogy a rockklasszikusok feldolgozásában utazó belga hetesfogat először hallatott magáról.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.