Kedvenc helyek

Stephen Marley: The Revelation Part 1 - The Root Of Life

est.hu:
7/10
|
olvasói
(0)
[ reggae ] Stephen Robert Nesta "Raggamuffin" Marley a legendás Bob Marley másodszülött fia, aki megannyi testvérével egyetemben szintén a papa hagyatékának ápolására esküdött fel, és a reggae üzenetének terjesztésén dolgozik szakadatlan.
Stephen Marley már bemutatkozó lemezével, a 2007-es Mind Controllal besöpört magának egy Grammy-díjat, de ez csak az önálló bemutatkozása volt: testvéreivel már kiskorától együtt zenélt, a Ziggy Marley & The Melody Makers-ben például Sharon, Cedella és Ziggy Marley-val közösen pumpálta az éterbe a pozitív lüktetést, de turnézott már Snoop Dogg-gal is, továbbá a The Fugees No Woman No Cry coverében is közreműködött, hogy csak a legismertebb vendégeskedését említsük.  
A The Revelation Part 1 - The Root Of Life - ahogy a cím is jelzi - nyilván egy nagyobb dalfolyam első árhulláma. Már a kezdőszámban elhangzik az üzenet: Afrikának ki kell vívnia szabadságát, és ez nem is lenne meglepő, a politikai történések tükrében azonban nagyon is aktuális a dal. A False Friends-ben aztán jönnek a várható roots-os felütések a papa hangvételében, a továbbiakban pedig lassan hömpölygő reggae dalokat kapunk, ahogy az egy ilyen lemeztől elvárható.
 
Jamaicában továbbra sincs új a Nap alatt. Nem mintha bárki is vágyna rá...
fejes
2011.06.19
|


Játék
Alig egy éve annak, hogy a rockklasszikusok feldolgozásában utazó belga hetesfogat először hallatott magáról.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.