A Karib-tenger kalózai 4.: értékes lelet

Amerikai régészek megtalálták A Karib-tenger kalózai negyedik részében, az Ismeretlen vizeken c. filmben megismert Feketeszakáll hajójának vasmacskáját. A horgonyról azt tartják, hogy a hírhedt angol kalóz hajójának tartozéka lehetett.
A vasmacska az egyik legnagyobb tárgyi lelet, ami az Anna királynő bosszúja (Queen Anne’s Revenge) roncsából származhat, és nem kevesebb, mint ezer kilót nyom. A zászlóshajó vélhetően 1718-ban süllyedt el, öt hónappal Feketeszakáll meggyilkolását követően. A leletet Észak-Karolina partjainál emelték ki egy hajóroncsból, és a közeljövőben egy múzeumban állítják ki. 
 
A projekt vezetője, Mark Wild-Ramsing úgy nyilatkozott, hogy reményeik szerint 2013 végéig a hajóroncs többi részét is feltárják. Az amerikai régész elmesélte, hogy egy nagyobb horgonyt szándékoztak kiemelni, de az már túlságosan „hozzánőtt” a többi nehezékhez. A búvárok azonban folytatják a munkát, így hamarosan kiderül, mást is felszínre tudnak-e hozni a roncsból. 
 
Feketeszakáll kapitányt – akinek valódi neve vélhetően Edward Teach vagy Thatch lehetett – annak idején Amerika keleti partja és egész Nyugat-India rettegte. A magyar mozikban május 19. óta futó A Karib tenger kalózai - Ismeretlen vizeken című kalandfilmből kicsit mi is megismerhetjük: Ian McShane formálja meg alakját. 
 
 
 
(Fórum Hungary)
 
 
2011.06.09
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.