Jön Tilla Csicskája

Pár hónap múlva a fesztiválok után mozikban is látható lesz Till Attila díjnyertes (az idei Szemlén elismert) rövidfilmje, a Csicska. Az alkotást a Cirko Film forgalmazza szeptembertől, nagyjátékfilmek kísérőfilmjeként vetítik majd.
„A Cirko Film új területen próbálja ki magát, és szeptemberben egy rövidfilm forgalmazásával pezsdíti fel a nagyjátékfilmek bemutatóit. Örömmel jelentjük be a hírt, hogy Till Attila Csicska című, a cannes-i Quinzaine des Réalisateurs (Rendezők Kéthete) nevű szekcióban is bemutatott rövidfilmjét kísérőfilmként fogjuk forgalmazni” – olvasható a forgalmazó közleményében. 
 
A Csicska – a 42. Magyar Filmszemlén történt bemutatója és díjazása után – a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivált követően is számos mustrára kapott meghívást: jelenleg például a Kolozsvári Filmfesztiválon szerepel, rögtön utána pedig a Sanghaji Filmfesztivál rövidfilmes szekciójában versenyez. 
 
A 20 perc hosszú Csicska egyébként a hazánkban napjainkban sajnálatos módon reneszánszát élő modern rabszolgaságról, azaz az ún. „csicskáztatásról” szól, és újságcikkek, híradások, továbbá hasonló helyzetet átélt emberek visszaemlékezései alapján készült. A film főhőse egy nem túl tehetős tanyasi gazdálkodó (Thuróczy Szabolcs), aki falkavezérként uralkodik feleségén (Balsai Móni), gyermekein és csicskáján (Szitás Balázs)... 
 
 
 
(Cirko Film)
 
 
2011.06.10
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
13
K
14
Sze
15
18:15
Minden kút Rómába vezet
amerikai romantikus vígjáték, 2010
18:15
Rád talál a szerelem Valentine-ban
amerikai romantikus film, 2016
18:20
Mirai - Lány a jövőből
japán animációs film, 2018
18:45
Tron: Örökség
amerikai sci-fi, 2010
18:45
Forró hangulat
amerikai film, 2018
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.