Marakodók

est.hu:
7/10
|
olvasói
10/10 (4)
Mire számítson az ember egy hasonló cím alapján? Főként, ha még annak is tudatában van, hogy 70-es évekbeli francia vígjátékról van szó? Hát természetesen az totális idegösszeomlás szélén táncoló Louis De Funes-re.
Innentől fogva pedig nem kell túl nagy fantázia hozzá, hogy a film összes mozzanata lepörögjön lelki szemeink előtt. A végeredmény azonban így is merőben szórakoztatóbb, mint amikor magyar hangja, Balázs Péter főtt rákot megszégyenítő fejjel zsörtölődött a Szeszélyes évszakok bohózataiban. 
 
A lelkes feltaláló, a környezetkímélő eljárásokat kidolgozó környezetszennyező gyár tulajdonosa polgármester akar lenni. Legkomolyabb ellenfele éppen a saját felesége, akinek megvan a magához való esze. A választások közeledtével a gyár gépei és dolgozói szinte teljesen ellepik a házaspár lakását. A feleség sorsa a férj szavazatán múlik, de a házaspárnak az annyira várt japán beruházók eltűnése után mindenképpen vége. Végül újra egymásra találnak egy bárányoktól hemzsegő farmon, ám a béke pontosan a következő nagyszerű ötletig tart. 
kirsch
2011.06.17
|
La Zizanie
francia vígjáték, 97 perc, 1978
Rendező:

Claude Zidi

(1 kép)


Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.