Kedvenc helyek

Bad Meets Evil: Hell - The Sequel

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (1)
[ hiphop / rap ] Eminem a 2004-es Encore után nem igazán adott hangot magáról, öt évvel később azonban frissen és fitten tért vissza, ezt jelzi, hogy alig több mint egy év alatt két albumot is összehozott (Relapse, Recovery). Most tovább folytatódik a menetelés: ezúttal egy befagyasztott projektjét olvasztotta ki a nagy fehér rapper.
A Bad Meets Evil nem új jelenség, Eminem már korábban is dolgozott Royce da 5'9''-nal, alias Ryan Montgomery-vel, de a két cimborának sikerült összevesznie, aminek köszönhetően évekig nem beszéltek egymással - a kibéküléshez a D12-es Proof tragikus halála kellett.  
Az összeborulás kézzel fogható eredménye a Hell - The Sequel, mely a The Slim Shady LP-n hallható korábbi közös dalukról, a Bad Meets Evilről kapta a címét. A lemezen többnyire régi vágású hiphopot hallhatunk, de azért vannak kivételek, ilyen például a slágerlistákat megcélzó Lighters, melyben az aktuális bájgúnár, Bruno Mars sírja fel a refrént. Az I'm On Everythingben Mike Epps működik közre, az A Kiss Snoop Dogg Drop It Like It's Hotját idézi, a Loud Noise-ban pedig Busta Rhymes-os rappelésből tartanak leckét a srácok.
 
Royce nevét talán kevesebben ismerik, pedig P. Diddy-nek és Dr. Dre-nek is írt szövegeket a háttérből, továbbá Renegade című számát Jay-Z használta fel The Blueprinten, szóval egy meglehetősen tapasztalt rapperről van szó, és Eminem is formában van: ismét zseniálisan csavarja a szavakat, és jellegzetes fekete humorral átitatott borotvaéles szövegeiből is hallhatunk párat.
 
A kiadvány dalain hat hónapig dolgoztak a fiúk, a végeredmény pedig egy kimerítő, harminchét perces csomag lett, ami nyugodtan lehetne nagylemez is, ők mégis inkább EP-nek szánták, vagyis az első LP továbbra is várat magára. De ne ijedjünk meg, a Hell - The Sequellel jó darabig elleszünk, a hosszabb deluxe változattal meg pláne.
fejes
2011.06.29
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma ingyenes a belépés a múzeumokba! A szentendrei Skanzenban ?56 falun című kiállítást nézhetitek meg! @szentendreiskanzen #56falun #oktober23 #nemzetiunnep
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.