Kedvenc helyek

Januárové Prekvapenie, Nulladik Változat és Tegnapután a Gödörben

[ alternative / rock ]
Budapest, Akvárium Klub, 2011. július 5. 20:00
Aki ismeri a hazánkban is gyakran előforduló Chiki Liki Tu-A zenekart, annak nem kell bizonygatni, hogy Szlovákiában nagyon menő a szenvtelenül előadott alter-ska zene. Most egy hasonlóan szórakoztató csapatot fogadhatunk a Gödörben a Januárové Prekvapenie személyében.
A zenekar neve magyarul "januári meglepetést" jelent és még ha nem is januári, de valóban meglepő lesz az 1998 óta tevékenykedő banda koncertje. A verebélyi együttes korábban sikeres koncerteket adott Cseh-, Lengyel- és Franciaországban, továbbá Magyarországon is többször bizonyított, így igazán jó hangulatú nyári bulira számíthatunk pattogó dalokkal, a Másfél zenekarra emlékeztető feszes, funkos alapoknak köszönhetően pedig nehéz lesz karba tett kézzel végignézni a fellépést.    
Az est másik két fellépője a hazai alternatív szcénát képviseli, és szintén egyéni hangvételű muzsikával szolgál. A Nulladik Változat több mint húsz éve kezdte meg a külföldön népszerű underground műfajok magyarítását, máig hét lemezük jelent meg, a koncerten tehát kizárólag erős és még erősebb dalokra számíthatunk.
 
Végül, de nem utolsó sorban a Tegnaputánt fogadhatjuk, akik szintén egy rögös utat választottak az induláskor: számaikban pszichedelia, new wave, triphop, progrock keveredik sajátos tálalásban, és miközben a magyar underground hagyományok is szépen kirajzolódnak szerzeményeikben, közben a saját hangjuk sem veszik el a színes forgatagban.
 
Július 5-én tehát a Budapesten élő szlovákok mellett minden ínyenc poprajongónak a Gödörben a helye. 
fejes
2011.06.21
|


Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.