Kedvenc helyek

Taking Back Sunday: Taking Back Sunday

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (1)
[ emo / indie / rock ] Előbb-utóbb minden zenekarnál eljön a pillanat, amikor nincs kedve címet választani aktuális lemezének. Az emo alapzenekar, a Taking Back Sunday esetében apropó is van: első lemezük óta nem játszottak az eredeti felállásban, ezért a visszatért zenészekkel egyesülve a múlttal is leszámolnak, és új lapot nyitnak az életműben. Ez jól hangzik, de a végeredmény picit sem megrázó.
A Long Island-i emo/indie rockerek 1999 óta zajonganak, több-kevesebb sikerrel. A rajongók a 2002-es Tell All Your Friends lemezt tartják etalonnak, amelynek elkészítése után a gitáros John Nolan és a basszer Shaun Cooper elhagyta a bandát. Az eredeti felállás reunionjára most került sor, és rögtön új lemez is született, mely a 2009-es New Againt követi a sorban.  
Amire számítanunk kell: érzelmes rockzene dögös riffekkel, melyeket mindig kiherélnek a siránkozó énekdallamok, és amik emiatt egy idő után kimondottan bosszantóvá válnak. Néha érzünk egy kis Foo Fighters-hatást, de ezeknek a srácoknak nincs akkora érzékenységük feszes, változatos slágerek írására, ezért friss lemezükkel sem tudják meglépni a rengeteg hasonló banda középszerű kiadványainak szintjét.
 
Az El Paso közben még felcsillan a szemünk, a szám ugyanis többször is a Jane's Addictiont juttatja eszünkbe, később azonban menthetetlenül alábbhagy a lelkesedés. A Faith (When I Let You Down) szövege hasonlít Sting If I Ever Lose My Faith In You című daláéra, a Best Places To Be A Momban a nyugati parti punk hatása csillan meg, de a későbbiekben összemosódnak a dolgok, akár egy tisztességes szombati bulin.
fejes
2011.07.22
|


Játék
A kiállítás a honfoglalástól a 19. századig mutatja be a fegyverek történelmet alakító szerepét.
Felkészültél a #pestiest-re? Mi igen! ??
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.