A bőr, amelyben élek

est.hu:
8/10
|
olvasói
6/10 (78)
Pedro Almodóvar Cannes-ban debütált új filmjét nagy várakozás előzte meg, egyrészt a kiszivárogtatott cselekménymorzsák, másrészt a tény okán, hogy a rendező a férfifőszerepet az általa felfedezett Antonio Banderasra osztotta, akivel húsz év után először dolgozott újra együtt.
Biztosan vannak, akiknek a hideg futkároz a hátán a spanyol maestro végletekig kifacsart történeteitől és sajátos beszédmódjától, ám rajongóinak most sem okoz csalódást.
 
A rendező ezúttal Thierry Jonquet Tarantula című, hátborzongató regényét almodóvarizálta, amelynek főhőse Robert Ledgard (Antonio Banderas), a plasztikai sebész, aki illegális génmanipulációs kísérletek révén kutatja a tökéletes bőrátültetés lehetőségeit. Korunk Dr. Frankensteinje egy napon személyes ügyét megtorlandó, istenkísértő vállalkozásba fog. Transzgenezist hajt végre kapóra jött áldozatán: kitartó és szenvedélyes munkával Verává (Elena Anaya), elhunyt felesége tökéletes másává formálja foglyát, akit éveken át bezárva tart egy bekamerázott szobában, hogy szabadon gyönyörködhessen élete fő művében. Vesztére azonban lassan beleszeret saját teremtményébe… 
 
Almodóvar mesterien kalauzolja a nézőt a nem-lineárisan előrehaladó történetben, s a tőle megszokott bravúrral szövi egybe tűpontosan karakterizált hősei sorsfonalát. Ő, aki köztudottan irtózik a műfaji korlátoktól, az alapmű egyértelműen sötét tónusát jellegzetes humorával oldja fel, új dimenziót adva Ledgard doktor meséjének. Minden nagyon a helyén van tehát, mégis, a mérnöki precizitással összerakott, kissé sterilnek ható A bőr, amelyben élek közel sem olyan felkavaró és őszinte, mint a korai Almodóvar-mozik, vagy a szinte tökéletes Mindent anyámról.  
 
zsinora
2011.09.01
|
La piel que habito
spanyol filmdráma, 120 perc, 2011
Egy plasztikai sebész elkapja a férfit, aki megerőszakolta a lányát.
Színész:

Antonio Banderas
(Robert Ledgard)

Elena Anaya
(Vera Cruz)

Marisa Paredes
(Marilia)

Blanca Suárez
(Norma Ledgard)

Fernando Cayo
(orvos)

Jan Cornet
(Vicente)

Eduard Fernández
(Fulgencio)

José Luis Gómez
(a biotechnlógiai intézet igazgatója)

Bárbara Lennie
(Cristina)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2011. szeptember 8.
(10 kép)


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
A világhírű zongoraművész, a Liszt-díjas Farkas Gábor legújabb, a Hungaroton gondozásában megjelent lemezének anyagát mutatja be szerda esti koncertjén.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
18:15
Dirty Dancing 2. (Piszkos tánc 2.)
amerikai romantikus dráma, 2004
18:20
A csodálatos Pókember
amerikai akciófilm, 2012
18:50
Az olasz munka
angol krimivígjáték, 1969
18:50
Danny Collins
amerikai dráma, 2015
19:00
Árvaház
spanyol-mexikói horror, 2007
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.