A bőr, amelyben élek

est.hu:
8/10
|
olvasói
6/10 (78)
Pedro Almodóvar Cannes-ban debütált új filmjét nagy várakozás előzte meg, egyrészt a kiszivárogtatott cselekménymorzsák, másrészt a tény okán, hogy a rendező a férfifőszerepet az általa felfedezett Antonio Banderasra osztotta, akivel húsz év után először dolgozott újra együtt.
Biztosan vannak, akiknek a hideg futkároz a hátán a spanyol maestro végletekig kifacsart történeteitől és sajátos beszédmódjától, ám rajongóinak most sem okoz csalódást.
 
A rendező ezúttal Thierry Jonquet Tarantula című, hátborzongató regényét almodóvarizálta, amelynek főhőse Robert Ledgard (Antonio Banderas), a plasztikai sebész, aki illegális génmanipulációs kísérletek révén kutatja a tökéletes bőrátültetés lehetőségeit. Korunk Dr. Frankensteinje egy napon személyes ügyét megtorlandó, istenkísértő vállalkozásba fog. Transzgenezist hajt végre kapóra jött áldozatán: kitartó és szenvedélyes munkával Verává (Elena Anaya), elhunyt felesége tökéletes másává formálja foglyát, akit éveken át bezárva tart egy bekamerázott szobában, hogy szabadon gyönyörködhessen élete fő művében. Vesztére azonban lassan beleszeret saját teremtményébe… 
 
Almodóvar mesterien kalauzolja a nézőt a nem-lineárisan előrehaladó történetben, s a tőle megszokott bravúrral szövi egybe tűpontosan karakterizált hősei sorsfonalát. Ő, aki köztudottan irtózik a műfaji korlátoktól, az alapmű egyértelműen sötét tónusát jellegzetes humorával oldja fel, új dimenziót adva Ledgard doktor meséjének. Minden nagyon a helyén van tehát, mégis, a mérnöki precizitással összerakott, kissé sterilnek ható A bőr, amelyben élek közel sem olyan felkavaró és őszinte, mint a korai Almodóvar-mozik, vagy a szinte tökéletes Mindent anyámról.  
 
zsinora
2011.09.01
|
La piel que habito
spanyol filmdráma, 120 perc, 2011
Egy plasztikai sebész elkapja a férfit, aki megerőszakolta a lányát.
Színész:

Antonio Banderas
(Robert Ledgard)

Elena Anaya
(Vera Cruz)

Marisa Paredes
(Marilia)

Blanca Suárez
(Norma Ledgard)

Fernando Cayo
(orvos)

Jan Cornet
(Vicente)

Eduard Fernández
(Fulgencio)

José Luis Gómez
(a biotechnlógiai intézet igazgatója)

Bárbara Lennie
(Cristina)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2011. szeptember 8.
(10 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
18:10
Fokvárosi nyár
német romantikus film, 2010
18:20
Sarkvidék
izlandi film, 2018
18:25
Waterworld - Vízivilág
amerikai kalandfilm, 1995
18:25
Mario
svájci film, 2018
18:40
Országúti bordély
amerikai filmdráma, 2010
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.