Kedvenc helyek

Morrissey: a McDonald's az igazi tömeggyilkos

A Smiths egykori frontembere varsói koncertjén ejtett el egy megjegyzést, amiből kisebb botrányt kerekítettek Angliában az újságok.
Morrissey sohasem fogta vissza magát, ha véleményének kellett hangot adni, legyenek bármennyire is kemények a szavai. A vegetáriánus énekes minden koncertjén hangot ad nézetének, miszerint a húsevés nem más, mint az állatok hidegvérű legyilkolása, és egyúttal mindent megtesz annak érdekében, hogy minél többeket lebeszéljen a húsfogyasztásról.
 
Varsói koncertjén is előjött a húsevés témaköre, és Morrissey ezúttal magához képest is keményen fogalmazott, belekeverve a múlt heti norvégiai mészárlást is.
 
"Mindannyian egy gyilkos világban élünk, ahogyan azt a 97 halálos áldozatot követelő norvégiai események is mutatják. A norvég ámokfutó azonban semmi ahhoz képest, ami a McDonald's-nál és a Kentucky Fried Shitnél történik minden nap" - fogalmazott a zenész. 
 
Az idézet megbotránkoztatta az angol lapokat, Morrissey azonban nem volt hajlandó finomítani szavain. 
 
"Morrissey úgy döntött, hogy nem fűz további kommentárt szavaihoz, mert úgy gondolja, azok magukért beszélnek" - így a menedzser. 
 
NME
2011.07.28
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.