Kedvenc helyek

Európa Kiadó a Gödörben

Budapest, Akvárium Klub, 2011. augusztus 19. 21:00
„Tűzijáték a tengerparton, ismeretlen, távoli kis kikötő” – énekli Menyhárt Jenő zeneigazgató az Európa Kiadó Tengerpart című dalában, s nekünk (akiknek a Balaton a Riviéra) talán nem is kell ennél jobb ok ahhoz, hogy augusztus huszadika előestéjét az Erzsébet téren töltsük, az idén harminc éves zenekar koncertjén.

Linkek


Kapcsolódó cikkek

Ha valaki mégis hezitálna, az gondoljon arra, hogy az Európa Kiadó nem csupán a nyolcvanas évek undergroundjának volt meghatározó pontja, de azon kevés akkori zenekarok egyike, amely az azóta eltelt évek során képes volt elkerülni, hogy leköpje az ideáljait és aprópénzért kiárusítsa magát.
 
Sőt, ha annak idején azt is lehetett hinni, ezek a srácok az akkori rendszer kritikáját fogalmazzák a szánkba, idővel kiderült: ennél sokkal többet tettek, s dalaik – az aktuálpolitikán messze túlmutatva – a mai napig értelmezhető, mi több, elgondolkodtató jelentéssel bírnak. Mindezt úgy, hogy közben egy pillanatra sem feledkeztek meg róla, hogy a rákenról egy szórakoztató műfaj – mint azt az utóbbi időben tartott fellépéseik is folyamatosan bizonyítják. S ha igaz a pletyka, hogy az éneklés évei lassan elmúlnak, akkor bizony mindezekért is kár lenne kihagyni a koncertet. Mert aztán fenn az egek lángba borulnak…
Muttley
2011.08.16
|


Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.