Kedvenc helyek

Millenáris Piknik: Peter Ogi

[ alternative / rock ]
Budapest, Millenáris, 2011. augusztus 30. 17:00
Peter Ogi a magyar alternatív zene élő legendája, az első honi punkzenekar, a komoly rezgéseket kiváltó Spions egykori alapítója, aki kedd délután/este egy egészen különleges produkcióval lép színre a Millenáris parkjában.

Linkek

Talán még tisztelői közül is kevesen tudják, hogy a hosszú időn keresztül külhonban (Londonban, Párizsban, New Yorkban) élt, ötvenötödik születésnapját két éve egész seregnyi zenészbarát társaságában ünneplő Hegedűs Péter annak idején a komolyzene felől érkezett a naprakészebb műfajok felé.
 
A zenész – akinek 1980-as, OGI című, Malcolm McLaren segédletével készített lemezét éppen mostanság adja ki újra egy jó nevű, szintis zenékre szakosodott amerikai kiadó – Petrovics Emil és Kurtág György tanítványaként zeneszerzést tanult a főiskolán, így tulajdonképpen nincs semmi meglepő abban, hogy most visszatér régi szerelméhez. „Zeneszerzői és kompozíciós képességeim, ismereteim, tapasztalataim új fókuszban összegződtek: a Zenével Gyógyítás ősi útjaira tértem a XXI. századi pop-art-zen zeneszerző teljes eszköztárával” – mondja a John Cage és David Bowie előtt egyaránt kalapot emelő Ogi, mi pedig teljes szívből drukkolunk, hogy megálmodott AudióVizuális-Esemény-Élmény-Park-Szanatóriuma betöltse küldetését…
Muttley
2011.08.22
|


Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.