Kedvenc helyek

Jazzy Fesztivál a Millenárison

[ funk / jazz / latin / nu jazz / swing ]
Budapest, Millenáris, 2011. szeptember 30. - október 1.
Két nap, négy zenekar. Lelazulás és relax. Elsőre a Garami Funky Staff vezeti fel Mezzofortet, másnap aztán rátéve még egy lapáttal, a szving hőskorát megidéző Group’n’Swing húzza be a Matt Biancót.
A mezzoforte olasz zenei előírás, jelentése a komolyzenében annyi, mint valamit középerősen játszani. Ehhez képest az izlandi Mezzoforte nemhogy középerősen játssza elsőrangú, elegáns, de mindig dögös funkját, hanem teljes erőbedobással, már több mint harminc éve. Az 1983-as Garden Party persze csak egy a több tucat, kvázi-hit között, amit a Mezzoforte az elmúlt évtizedekben elkövetett, az azonban biztos, hogy a legtöbb fülre talált slágerük ez. Talán nincs olyan óra, hogy a világ valamelyik adója le ne nyomná. Az instrumentális funk alapbandája hihetetlen kreativitással, ihletettséggel és - eleddig legalább is - kimeríthetetlennek tűnő ötletességgel variálja az acid jazzt és a funkot.
 
A ’80-as évek egy surranó pályán feljött emblematikus slágere a Get Out Of Your Lazy Bed volt. Címről lehet, hogy nincs meg, de száz százalék, hogy ismered. A Mark Reilly és Mark Fisher vezette Matt Bianco jazzes-latinos popjára mindig vevők vagyunk, egyszerűen azért, mert jól esik néha kényeztetni magunkat.
Radics Gábor
2011.08.29
|


Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.