Kedvenc helyek

Baxter Dury: Happy Soup

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (1)
[ alternative / pop / rock ] A hajdani Ian Dury fia, aki kisgyerekként a papa New Boots And Panties!! című szólólemezének borítóján látható, kiadta harmadik albumát. Hamarosan nem így kezdődnek majd a kritikák, Baxter ugyanis alanyi jogon is izgalmas előadó, akinek ráadásul semmi köze apja zenei hagyatékához.
A Sex & Drugs & Rock & Roll című Dury életrajzi film ismét ráirányította a reflektorfényt az egykori Blockheads-es Ian hagyatékára, de aki Baxtertől is hasonló dühös zenei kinyilatkoztatásokat vár, rossz helyen kopogtat, itt ugyanis alternatív, pszichedeliától sem megrettenő lo-fi számokat kapunk. Igazi hipszterkedvenc dalokról van szó, amelyeket szerencsére nem csak azok tudják élvezni, akik azonnal elfordulnak egy zenekartól, ha annak ötszáznál több kedvelője van a Facebookon.  
Az álomszerű, ringató dalokat a valóságból kimenekülés jellemzi, ahogy mondjuk az Eels, a Warpaint vagy a Sparklehorse dolgait, drogos tompaság és dream pop fátyol telepszik a zenére, mely alatt cockney akcentussal mormogja el szövegeit az "énekes", Madelaine Hart bájos énektémái pedig még varázslatosabbá teszik a tripet.
 
Az egész lemeznek van egy nagyon szerethető hangulata, amibe ha belesüpped a hallgató, a kezdeti szkepszis után picit sem érzi unalmasnak a dalcsokrot, sőt az Isobel, a The Sun vagy a kényeztető címadó tétel azonnali újrahallgatására csábítja.
fejes
2011.09.06
|


Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.