Kedvenc helyek

Grooveheadz az A38-on

Budapest, A38 Hajó, 2011. szeptember 22. 21:00
Kelet és nyugat találkozásánál nem szükségszerű, hogy Molotov koktélok robbanjanak, és falak emelkedjenek. Ha szövetséggé forrnak a köztársaságok, és új frigy kovácsolódik, kisülhet valami jó is.
Így volt ez a Grooveheadz esetében is. Osztrák sógoraink a normálisnál némileg magasabb őrültségi szinttel bírnak, amellyel képesek például kidanolni a disznót az ólból, úgy, hogy azt talán csak Kusturica nomád, félnótás hősei csinálnák jobban. A bécsi zenekarban benne van minden, amitől izgalmas lehet egy balkáni körút. Zenéjükben kelet és a nyugat csattan össze, miközben a folk a rockkal, a breakbeat a jazzel, a balkáni ritmusok a funkkal hálnak. Az első éjszaka joga persze a miénk, az önfeledten szórakozó, ricsajozó közönségé. A saját szójárásukkal ethno-groove-ra keresztelt hejehuja oroszul, szerbül, roma nyelven és persze angolul mesél nekünk egy olyan világról, amelyben nincsenek határok, csak szív van, lélek, zene és tánc, meg persze fergeteges jókedv.
 
Ami a krediteket illeti, a honi Intim Torna Illegál is hasonló ismérvekkel rendelkezik. A kultúrák náluk is találkoznak, ilyenkor pedig akkora energia szabadul fel, hogy rögtön eggyé is kovácsolódnak, mert életszeretetük mellőz minden banalitást.
Radics Gábor
2011.09.05
|


Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.