Kedvenc helyek

Ramin Djawadi: Fright Night Soundtrack

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (2)
Az Alkonyatnak köszönhetően az utóbbi időben a "vámpír" szó egy kellemetlen kifejezéssé vált, melynek hallatán nem egy dögös horror jut eszünkbe, hanem púderezett arcú, pipacsréten szenvelgő tinik. A Frászkarika végre egy régi vágású darab.
A nyolcvanas évekből származó, azonos című film remake-je végre egy vagány mozi, amelyben a Colin Farrell alakította vérszívó igazán szemét alak, harca A hódkórosból is ismerős Anton Yelchin karakterével pedig nem sok rettegést, de annál több izgalmat, vért és humort tartogat.  
A film zenéje éppenséggel egy akciófilmé vagy egy misztikus thrilleré is lehetne, mert rengeteg feszültségfokozó vonós téma van benne, és a sokkeffekteket aláhúzó passzusokból sincs hiány. A hegedűk és a sűrűn igénybe vett üstdob mellett van elektromos cselló, de később az elektromos gitár is előkerül, néhol pedig az orgona érzékelteti, hogy vámpírfilmmel van dolgunk, sok meglepetést azonban így sem tartogat a korong.
 
Az első "hoppá"-élmény a How To Kill A Vampire, ami gyakorlatilag egy rock szám szintivel, basszussal, berobbanó dobbal, de néhány hasonló pillanatot leszámítva egy sablonos multiplex soundtracket kapunk, és még ha a záró tétel, a Fright Night igazán erőteljes összefoglalása is a korábban hallottaknak, ez a lendület sajnos messze nem jellemzi a score egészét.
 
Cserébe hamarosan összehasonlíthatjuk, mennyit fejlődött a német származású Ramin Djawadi, akinek korábban is volt dolga vámpírokkal a Penge: Szentháromságban, hiszen ő jegyzi majd a Hotel Transylvania muzsikáját is.
fejes
2011.09.18
|


Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.