Kedvenc helyek

Youngblood Series III.

Budapest, Trafó, 2011. szeptember 16. 20:00
A British Council évekkel ezelőtt indult Nagy Britmánia-sorozata az egyik legszínvonalasabban sikerült programsorozat volt, ezért is öröm, hogy most a Trafóban jelentkezik újabb kiadással, mely a Youngblood Series névre hallgat, és ebből is logikusan adódik, hogy feltörekvő fiatal brit zenekarokat mutat be.
A sorozat most harmadik részéhez érkezett, szeptember 16-án a cardiffi Los Campesinos! és a londoni Tungg ad ízelítőt munkásságából. A nyolctagú Los Campesinos! zenéjét leginkább az indiepop jelzővel lehetne illetni, ami a wales-i bandát megkülönbözteti a többi indie zenekartól, az a hegedű, a harangjáték, a pikoló és a kiabálás erőteljes és gyakori használata.
 
A kísérleti folk és a folktronica világában mozgó Tungg a Los Campesinos!-nál régebb motoros, tavaly jelent meg negyedik albumuk, …And Then We Saw Land címmel. A zenekar a kétezres évek elején alakult és kezdetben Sam Genders és Mike Lindsay duóját jelentette, ám idővel hattagú formációvá nőtte ki magát - már az alapítótag Genders nélkül. Ebben az új felállásban készült el a Tungg negyedik sorlemeze, ami ebből is adódóan a korábbiaknál hangosabb, energikusabb poplemez lett, a folk jegyeit gondosan megőrizve.
Nina
2011.09.13
|


Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.