Kedvenc helyek

Dev: The Night The Sun Came Up

est.hu:
6/10
|
olvasói
10/10 (2)
[ electro / pop / r&b ] A kaliforniai rapper-énekesnőt a The Cataracs producer- és előadó duó fedezte fel, az ő segítségükkel vált igen hamar ismertté a neve világszerte. David Guetta már adott is egy esélyt Devnek, aktuális lemezének I Just Wanna F. című számában vele is találkozhatunk, ez pedig a szakma részéről is egy afféle meghívás a mainstream pop nagy játékcsarnokába.
A The Night The Sun Came Up könnyedén megnyerné a zenéhez legkevésbé passzoló borítóversenyt, mivel hiphopos electropopról van szó, melynek hallatán megint kénytelenek vagyunk leírni Ke$ha nevét, de Uffie is jó nyom. Uffie megvan? Nincs? Nem csoda. Emellett Gwen Stefani is eszünkbe juthat, Dev esetében azonban horizontálisan a hiphop felé tolódik a zene, vertikálisan pedig a klubok mélyébe süllyed.  
A Getaway inkább afféle begerjesztés, amikor már épp summáznánk, hogy egy hagyományos, kissé erőtlen popszámról van szó, váratlanul belassul a beat, és egy rap outrót kapunk, ami izgalmassá teszi a történetet. De ahogy felcsillan a szemünk, a Timbaland-féle In My Trunk közben eltűnik a varázs, egyúttal lassan tetté érik az a gondolatunk, hogy egy felsőbb bírósághoz forduljunk Timbaland hivatalos betiltását kérvényezve.
 
Dev felettébb vérbő csaj, szövegei javarészt a szexről szólnak, és nem is áll rosszul neki ez a vonal, ezért nem értjük, miért kell pár számmal később romantikázni a Perfect Match-ben. Aki az egyik pillanatban belenyúl a nadrágunkba, ne akarja később a kezünket fogni. Pláne, hogy azóta kiderült: az énekesnő terhes, a jövőben tehát a hitelesség érdekében egy kis visszafogottság szükségeltetik majd ezen a téren.
 
A lemez dalai arról tanúskodnak, hogy Dev még nem döntötte el: megmarad szabados előadónak, vagy inkább kompromisszumok árán a mainstream felé közelít. A klipes In The Dark ócska ibizai eurodance alapja például ez utóbbit igazolja, de vannak eredeti pillanatok is a lemezen, így nevezzük azt egy kezdő útkeresésének, és reméljük, hogy a csillogó, csalogató sztráda helyett a sokkal izgalmasabb mellékutakon halad tovább a csaj.
fejes
2011.09.28
|


Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.