Kedvenc helyek

Csanyi-Lattmann Quartet feat Alegre Correa a MüPában

[ jazz ]
Budapest, Müpa Budapest, 2011. december 13. 19:30
Négy férfi. Négy páratlan tehetség. Négy külön univerzum, akiknek mégis közös az eredettörténetük és a végzetük is. Jazzel kelnek, jazzel fekszenek, mi pedig nem tudunk betelni velük.
Csanyi Zoltán és Lattmann Béla immár vagy harminc éve ismerik egymást, és persze közösen is zenéltek anno, még a nyolcvanas évtized elején. Aztán vagy huszonpár év szünet után belátták, egyedül, illetve külön-külön nem megy. Vagyis hát esetükben ment, ettől függetlenül volt egymás számára és számunkra is elég mondanivalójuk ahhoz, hogy 2009-ben újrakezdjék. Csanyi Zoltán hazatért külföldről, és ott folytatták, ahol abbahagyták. Illetve dehogy ott, hiszen az évek alatt felhalmozott tudás és tehetség mentén továbbfejlesztették mindazt, ami korábban jellemezte őket. Szendőfi Péter dobos és Lamm Dávid gitáros személyében pedig a legjobb muzsikusok álltak melléjük, így a briliáns szintetizátor-basszus tandem új színnel, ízzel gazdagodott. Amit tudnak: csak rájuk jellemző improvizációkra épülő kifogástalan jazz, amit a koncerten tovább gazdagít Horváth Kornél és László Attila játéka.
 
Az est vendége a Zawinul Syndicate tagjaként hírnevet szerző Alegre Corrêa gitáros, énekes, ütőhangszeres lesz.
Radics Gábor
2011.09.26
|


Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.