Kedvenc helyek

Quimby 20 éves jubileum az Arénában

Budapest, Papp László Bp Sportaréna, 2011. november 12. 19:30
Azért ezt ők sem gondolták volna azokban az ólomszürke panelidőkben, mikor még Dunaújváros lepukkant látképe alól kacsintgattak fel az égre. Húsz éves a Quimby. Marha öregek vagyunk, de jó így.
Egy koncertajánlónak nem feladata végigmenni a pályán, nem is lehet, de azért nagyvonalakban mégis vázolunk, mert hát egy jubileum kapcsán fontos az ilyesmi. Tehát jöjjenek a pontok… Dunaújvárosi kricsmik, kocsmák, angol nyelvű számok, szerény számú közönség, koncertek, koncertek, koncertek, növekvő számú közönség, rajongók, dilis, ihletett, szétszórt lemezek, Ékszerelmére. Kilencvenes évek. A Quimby-Tankcsapda-Kispál szentháromsága. Problémák, démonok, angyalok, mindenki függ valamitől, Káosz Amigos. Széthullás felé, megállás, kiszállás, tisztulás, visszatérés. Viharon túl, szélcsenden innen. Kilégzés. Elragadtatott, meghatott sokak, tágra zárt szemű rácsodálkozás.
 
A Quimby most összehord mindent, mi valaha volt, minden korszak számait, ugyanakkor nem kronologizálnak, nem korszakolnak. Ünnepelnek. A díszletet Ágh Marci tervezte, a hang és fény is extra lesz, de érkezik majd vonósnégyes és fúvóskórus is. A Quimby pedig csak zenél, és ez, mint azt már két évtizede tudjuk, náluk a mindent jelenti.
Radics Gábor
2011.09.26
|


Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.