Kedvenc helyek

Café Budapest – Kortárs Művészeti Fesztivál

Budapest, 2011. október 7 - 16.
A több mint egy hetes Café Budapest igazi összművészeti fesztivál, amely öregbíti Budapest, mint Európa egyik legfontosabb kulturális bástyájának hírnevét. A húszéves korára újjászületett Budapesti Őszi Fesztivál megújulásával is azt sugallja, hogy nem kell félni az új dolgoktól.
A hazánkban is egyre népszerűbb kortárs művészetek kedvelői most pár napig nagykanállal habzsolhatják az élvezeteket, mert megannyi helyszínen várja őket tánc, színház, kiállítás és persze zene. Idén klasszikus muzsika helyett a jazz dominál, a nyitóesten például Dresch Mihály és quartetjének lemezbemutató koncertjére kerül sor a Bárka Színházban.
 
 
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerző szakos hallgatóinak műveiből válogatott Liszt-reflexiók koncert a jubileumot ünnepli, 8-án Czesław Miłosz lengyel költő verseinek szabados Márkos Albert-interpretációi csendülnek fel, valamint Szelevényi Ákos szaxofonista, és Gildas Etevenard ütős is improvizál egy sort. Szintén Lengyelországból érkezik az ElettroVoce névű rendhagyó kollaboráció, a Cimbalomhármas viszont nagyon is magyar programmal készül, még ha különböző stílusú játékosok is veszik kézbe az ütőt, végül, de nem utolsó sorban Szabados György emléke előtt is tisztelegnek az Olasz Kultúrintézetben.
fejes
2011.10.07
|


Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.