Kedvenc helyek

Tankcsapda-koncerttel búcsúzik a Zöld Pardon

A Tankcsapda péntek esti koncertjével búcsúzik jelenlegi helyszínétől a Petőfi híd budai hídfőjénél található Zöld Pardon. A tizenhárom éve működő szórakozóhelyet a XI. kerületi önkormányzat a múlt héten bezárásra ítélte.
A Zöld Pardonnak október 31-ig kell elhagynia a Goldmann György teret, így hamarosan megkezdődnek a bontási munkálatok. Előtte még egy utolsó bulira várnak mindenkit. A Tankcsapda koncertje pénteken 19 órakor kezdődik, az előzenekar a Holtidő lesz. A szervezők szerint telt ház várható, amiatt is, hogy a Tankcsapda mostani turnéja végeztével decemberig nem ad koncertet.
 
Az újbudai önkormányzat képviselő-testülete lakossági panaszokra hivatkozva múlt heti ülésén döntött úgy, hogy nem hosszabbítja meg a Zöld Pardon október 31-én lejáró közterület használati szerződését, ezzel 13 éves működés után jelenlegi helyén bezárásra ítélte a szórakozóhelyet. A döntést annak ellenére hozták meg, hogy több mint 110 ezer, a Zöld Pardon fennmaradását támogató aláírás gyűlt össze, illetve a szeptember 18-án rendezett szimpátiatüntetésen számos zenész és közéleti személyiség, és több tízezer fős tömeg demonstrált a ZP megmentéséért. 
  
Az újbudai önkormányzat akkor jelezte, hogy az új helyszínt illetően nyitott a javaslatokra. Mint múlt csütörtöki közleményében írta, a ZP és a szintén bezáró, szomszédos Rio október 31-ig tarthat nyitva, ezt követően a felépítményeket el kell bontani és vissza kell állítani a tér eredeti állapotát. 
 

2011.09.30
|


Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.