Kedvenc helyek

Dán csapás a Club 202-ben

Budapest, 2011. október 9. 18:00
Ha a „Dánia” és a „metál” fogalma egy kontextusba kerül, elsőre valószínűleg mindenki egy kimázolt arcú horrorkrónikásra asszociál. Vagy esetleg egy alacsony dobosra, aki legutóbbi budapesti tartózkodása során csúnyán elsumákolta a One című szerzemény témáit.
Pedig a skandináv ország underground felhozatala bővelkedik kuriózumokban. Az Illdisposed immár kereken húsz éve játssza kíméletlen death metalját, mely az évek során megannyi modern hatással gazdagodott. Ennek következtében még Four Depressive Seasons című debütáló lemezük szerzeményei is frissebben, hatásosabban szólalnak meg. A zenekart régi baráti kötelékek fűzik a Raunchyhoz, akik jó ideig a Soilwork és az In Flames által kitaposott ösvényen jártak. Tavalyi, szám szerint ötödik nagylemezükön, a Discord Electricen azonban kitolták zenei határaikat, és minden addiginál merészebb, kísérletező irányba indultak el.
 
Előttük az olasz Arcadia lép színpadra, zenéjük főleg hardcore elemekből táplálkozik, ám szerzeményeikben pszichedelikus, alternatív, de még posztrock hatások is felfedezhetők. Az estet a szintén dán Memorial nyitja. A csapat szemtelenül fiatal mivolta ellenére is otthonosan mozog a súlyos zenékben, hardcore-metal elegyük hozza a Hatebreedtől vagy a Killswitch Engage-től megszokott színvonalat.
kirsch
2011.10.04
|


Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.