Kedvenc helyek

Lack Of Afro: This Time

est.hu:
7/10
|
olvasói
10/10 (1)
[ funk / jazz / soul ] A kiskora óta zenélő multiinstrumentalista tanult zongorázni, szaxofonozni, dobolni, gitározni, és mivel minden hangszerbe belekóstolt, van fogalma arról, hogy kell felépíteni egy jó dalt. Nem véletlen, hogy teljes kontrollt gyakorol szerzeményei felett, új, sorrendben harmadik lemezéhez pedig ismét remek nótákat írt.
A Lack Of Afro név Adam Gibbons-t takarja, akire nagy hatással volt a soul, a jazz, a Motown pop és úgy általában a hatvanas évek zenéje, ezért ő is ezen a terepen mozog otthonosan - friss kiadványán még a hangzást is úgy igazították, hogy korhű legyen.  
A retró soul/funk dalcsokor a harmadik a sorban: Gibbons 2007 óta két évente megbízhatóan hozza a friss munkákat. Az aktuális példány olyan, mint egy blaxploitation film soundtrackje, de Ursula 1000 is eszünkbe juthat, aki szintén ebbe a korba menekül, ha dalt szerez.
 
A trackek között nehéz különbséget tenni, mindegyik remek, de egy idő után előjön a jó öreg "de hisz' ugyanaz a szám megy körbe-körbe"-érzés. A What The Hell azért kitűnik gitárjával, a One For Bielski pedig improvizatív szólóival; a P.A.R.T.Y. jó kis házibuli zene, míg a záró Lazy Lazarus erőteljesen Tarantinós.
 
Teljesen jó ez. De ennyi.
fejes
2011.10.27
|


Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.