Álcák csapdája

est.hu:
5/10
|
olvasói
7/10 (13)
Jelentem, megvan az év legpocsékabb magyar filmcíme, ami nemcsak önmagában gyenge, de félrevezető is, hisz első blikkre azt hinné az ember, hogy a Transformers-széria újabb darabjáról van szó. Pedig nem: itt bizony kémek kémkednek...
...kémek után! A film hidegrázós aktualitását egy friss bejelentés adja, amely szerint a CIA teljes iráni és libanoni hálózatát felszámoltak, jó eséllyel azért, mert egy lusta és/vagy buta amerikai összekötő minden egyes kapcsolatával ugyanabban a helyi Pizza Hutban találkozott, vagyis a világ egyetlen szuperhatalmának még jóval a hidegháború vége után is komoly kihívásokkal kell megküzdenie. Történetünk szerint a hidágháború nem is múlt el nyomtalanul, hiszen egy rutinos toroknyiszáló orosz bérgyilkos még mindig itt jár közöttünk – na nem a Bartók Béla úton, hanem Washingtonban –, és amerikai szenátorokat öl.
 
A jelek egy Cassius fedőnévre hallgató gyilkosra utalnak, csakhogy az illető úgy húsz éve már felszívódott. Sebaj, visszahívják az ügynökség legjobb emberét, az azóta már visszavonult Shepherdson ügynököt (Richard Gere), és, hogy minden flottul menjen, rendelnek mellé egy ambíciózus fiatal kollégát (Topher Grace). Ők ketten elsőre nyilván nem jönnek ki, de rutinos mozibajárók tudják, hogy pont ez biztosítja majd a sodrást és a dinamikát. És mivel kémsztoriról van szó, kezdődnek a ravasz fordulatok, triplacsavarok és árulások, de a film erőssége nem a történetben vagy a színészi játékban rejlik (sőt!), hanem a korrektül összerakott akciójelenetekben.
Vízer
2011.11.30
|
The Double
amerikai krimi, 110 perc, 2011
Egy nyugdíjazott CIA-ügynöknek együtt kell működnie egy fiatal FBI-nyomozóval egy orosz orgyilkos előkerítése érdekében, aki állítólag végzett egy szenátorral.
Rendező:

Michael Brandt

Színész:

Richard Gere
(Paul Shepherdson)

Topher Grace
(Ben Geary)

Martin Sheen
(Tom Highland)

Tamer Hassan
(Bozlovski)

Stephen Moyer
(Brutus)

Odette Annable
(Natalie Geary)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2011. december 1.
(3 kép)


Film premierek

Az oroszlánkirály

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Az oroszlánkirály 3D

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Yao utazása

francia-szenegáli vígdráma, 103 perc, 2019

Senki többet

amerikai dokumentumfilm, 98 perc, 2018

Nicky Larson - Ölni vagy kölni?

francia akcióvígjáték, 91 perc, 2018

Fehér éjszakák

amerikai horror, 147 perc, 2019

Anna

francia akcióthriller, 119 perc, 2019
Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Filmek a TV-ben
18:10
Carter edző
amerikai dráma, 2005
18:15
Sorsjegyesek
amerikai romantikus vígjáték, 1994
18:40
A múmia
amerikai kalandfilm, 1999
18:50
Bordertown - Átkelő a halálba
amerikai thriller, 2006
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.