Álcák csapdája

est.hu:
5/10
|
olvasói
8/10 (15)
Jelentem, megvan az év legpocsékabb magyar filmcíme, ami nemcsak önmagában gyenge, de félrevezető is, hisz első blikkre azt hinné az ember, hogy a Transformers-széria újabb darabjáról van szó. Pedig nem: itt bizony kémek kémkednek...
...kémek után! A film hidegrázós aktualitását egy friss bejelentés adja, amely szerint a CIA teljes iráni és libanoni hálózatát felszámoltak, jó eséllyel azért, mert egy lusta és/vagy buta amerikai összekötő minden egyes kapcsolatával ugyanabban a helyi Pizza Hutban találkozott, vagyis a világ egyetlen szuperhatalmának még jóval a hidegháború vége után is komoly kihívásokkal kell megküzdenie. Történetünk szerint a hidágháború nem is múlt el nyomtalanul, hiszen egy rutinos toroknyiszáló orosz bérgyilkos még mindig itt jár közöttünk – na nem a Bartók Béla úton, hanem Washingtonban –, és amerikai szenátorokat öl.
 
A jelek egy Cassius fedőnévre hallgató gyilkosra utalnak, csakhogy az illető úgy húsz éve már felszívódott. Sebaj, visszahívják az ügynökség legjobb emberét, az azóta már visszavonult Shepherdson ügynököt (Richard Gere), és, hogy minden flottul menjen, rendelnek mellé egy ambíciózus fiatal kollégát (Topher Grace). Ők ketten elsőre nyilván nem jönnek ki, de rutinos mozibajárók tudják, hogy pont ez biztosítja majd a sodrást és a dinamikát. És mivel kémsztoriról van szó, kezdődnek a ravasz fordulatok, triplacsavarok és árulások, de a film erőssége nem a történetben vagy a színészi játékban rejlik (sőt!), hanem a korrektül összerakott akciójelenetekben.
Vízer
2011.11.30
|
The Double
amerikai krimi, 110 perc, 2011
Egy nyugdíjazott CIA-ügynöknek együtt kell működnie egy fiatal FBI-nyomozóval egy orosz orgyilkos előkerítése érdekében, aki állítólag végzett egy szenátorral.
Rendező:

Michael Brandt

Színész:

Richard Gere
(Paul Shepherdson)

Topher Grace
(Ben Geary)

Martin Sheen
(Tom Highland)

Tamer Hassan
(Bozlovski)

Stephen Moyer
(Brutus)

Odette Annable
(Natalie Geary)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2011. december 1.
(3 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.