Koreai filmhét 2011

Budapest, Uránia, 2011. november 28. - december 2.
Öt, hazájában rendkívül sikeres dél-koreai film ingyenes vetítésével várja a közönséget a Koreai filmhét, amit negyedik alkalommal rendeznek meg. A változatos műfajú válogatás a dokumentumfilmtől kezdve az akcióvígjátékon és...
...családi drámán át a hamisítatlan koreai művészfilmig nyújt betekintést a kortárs dél-koreai filmművészetbe. A programot a Lee Chung-Ryoul által rendezett Öreg barátom című dokumentumfilm zártkörű díszelőadása nyitja. A film az eltűnőben lévő, hagyományos paraszti világot dokumentálja, melynek hívószavai a derűs életszemlélet, a természettisztelet és a munka iránti alázat. 
 
A barátom és a felesége, Shin Dong-il filmje egy bensőséges, háromszereplős kamaradráma: súlyos morális kérdésekről értekező, allegorikus története letaglózó erejű látlelet az emberi természetről. A könnyedebb, de mégis tartalmas műfajra vágyó nézőknek ajánlható az Ügynök a barátnőm című akcióvígjáték, Shin Tea-ra rendező alkotása. A mű egy koreai sztárszínészduót felvonultató, szórakoztató mozi, mely sikerrel vegyíti a romantikát, az akciót és a humort. Az elsőfilmes Jeong Ji-woo Happy End című, komplex jellemeket ábrázoló és a nemi szerepeket kiforgató családi történetének drámai erejét pedig a kortárs dél-koreai mozi legragyogóbb színésznője és legzseniálisabb színésze adja. 
 
A filmhét december 2-án a dél-koreai művészfilm első számú sztárrendezője, Kim Ki-duk Álom című filmjének vetítésével zárul. A Tavasz, nyár, ősz, tél... és tavasz vagy a Bin-jip - Lopakodó lelkek direktora ezúttal is gazdag szimbolikájú művet alkotott, amely az álom és a valóság határait kutatja. Az idei filmhét egyébként egyúttal a hamarosan Magyarországon megnyíló Koreai Kulturális Központ nyitóeseménye is. A Koreai Filmhét vetítéseire a belépés ingyenes. A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik az Uránia Dísztermében. 
 
 
(urania-nf.hu)
 
2011.11.18
|


Film premierek

Kölcsönlakás

magyar vígjáték, 98 perc, 2019

Hidegháború

angol-francia-lengyel romantikus filmdráma, 88 perc, 2018

Boldog halálnapot! 2.

amerikai horror, 100 perc, 2019

Az a nap a tengerparton

angol romantikus filmdráma, 110 perc, 2017

A Maria Callas-sztori

francia dokumentumfilm, 119 perc, 2017

Alita: A harc angyala

amerikai-argentin-kanadai sci-fi, 122 perc, 2018
Játék
Hős volt vagy gazember? A szabadságharc árulója vagy legkiválóbb katonája? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a kiállítás.
Filmek a TV-ben
18:10
Három pici és egy nagyobb
német vígjáték, 2013
18:15
18:15
A csodálatos Pókember 2.
amerikai akciófilm, 2014
18:25
A setét torony
amerikai fantáziawestern, 2017
18:30
Hawaii
román film, 2017 (feliratos)
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.