Beszélnünk kell Kevinről

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (13)
Van egy szép és rendkívül kifejező angol szó: mindfuck. Na a Beszélnünk kell Kevinről röviden és frappánsan leírható ezzel a szóval. Lehet szeretni és lehet erősen ódzkodni tőle, de garantáltan nyomot fog hagyni! Nem túl szép nyomot.
Vajon hogyan készülnek a tömeg- és sorozatgyilkosok, a köztünk élő szörnyetegek? Talán a szülők a hibásak, és a gyerekkorban, a szeretet hiányában keresendő a megoldás, vagy egyszerűen vannak, akik selejtesen, egy meglazult csavarral a fejükben születnek? Eva (Tilda Swinton) például nem jó anya.
 
Már újszülött kisfiát sem tudja rendesen tartani a kezében, sírását alig tudja elviselni, és egy zseniális jelenetben a babakocsit egy útbontás közvetlen közelébe tolja, hogy ne kelljen hallgatnia a csecsemő üvöltését. De Eva próbálkozik és megtesz mindent, ami tőle telhető, ám a kis Kevin öntudatra ébredése első percétől kezdve mindent elkövet, hogy életét pokollá tegye, amiről a külvilág valahogy nem akar tudomást venni, egészen addig, amíg már késő. 
 
Lynne Ramsay Lionel Shriver 2003-as bestsellerét vitte vászonra, első látásra egyszerű, mégis rafináltan összetett történetmeséléssel, az emlékek, álomképek és a jelen folytonos váltogatásával, és persze Tilda Swinton zseniális alakításával. Ebben a felállásban nem a fiatal Kevin által végül elkövetett szörnyűség a központi motívum, hanem az a mindennapi terror, amellyel anyját szép lassan megtöri, és ezt a színészi alakításokon túl egy furcsán felépített, apró részletekre alapozott esztétikum kerekíti ki és teszi maradandó, hidegrázós élménnyé. 
Vízer
2012.02.03
|
We Need to Talk About Kevin
amerikai-angol thriller, 112 perc, 2011
Eva fura módon nem jön ki a saját kisfiával. A kis pokolfajzat nem elégszik meg a csínytevésekkel...
rendező:

Lynne Ramsay

Forgalmazza: Szuez Film
Bemutató: 2012. február 9.
(16 kép)


Film premierek

Jégvarázs 2.

amerikai animációs film, 103 perc, 2019

Valan - Az angyalok völgye

magyar krimi, 98 perc, 2019

Tudsz titkot tartani?

amerikai romantikus vígjáték, 94 perc, 2019

Tejháború

izlandi vígjáték, 92 perc, 2019
Játék
Jack Malik csak egyike volt a sok sikertelen dalszerzőnek... legalábbis tegnapig. Egy különös áramkimaradást követően Jack (Himesh Patel) ugyanis arra eszmél, hogy ő az egyedüli az egész világon, aki emlékszik a The Beatlesre!
Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
19:10
Oviapu
amerikai vígjáték, 2003
19:30
Frankenweenie - Ebcsont beforr
amerikai animációs film, 2012 (feliratos)
20:00
Szarul állnak a dolgok
belga vígjáték, 2009
20:00
A bennem lakozó nő
német romantikus filmdráma, 2013
20:30
A férfi, aki megvette a Holdat
olasz vígjáték, 2018
Ma került a mozikba, nézzétek az új magyar krimi-thrillert: Valan - Az angyalok völgye #valanazangyalokvölgye #moziajanlo #krimi #thriller #filmajanlo #izgifilm
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.