Kedvenc helyek

Pannonia Allstars Ska Orchestra: No Love InTown EP

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (2)
[ dub / reggae / ska ] A térdemelés és helybenfutás folytatódik. A PASO ezúttal okostelefonon és pólón hirdeti a skát. A PASO a kétezres évek elején érkezett, hogy aztán pár év alatt már ők tartsanak seregszemlét.
Sereg pedig volt, és maradt is. KRSÁék tevékenysége inkább misszió, új evangelizáció, semmint egy egyszerű zenekar hétköznapi szerveződése. A PASO lényegében megteremtette a hazai ska föderációt: nemcsak hogy kiválóbbnál kiválóbb lemezeket, EP-ket, remixeket készítettek, de bármilyen médiafelületet képesek voltak felhasználni céljuk, a ska egyeduralmának megteremtése érdekében.
 
Koncertjeiken immár vagy egy évtizede megy őrült tempóban a lökdösődés és a ringatózó bólogatás, miközben a színpadról véget nem érő pattogó ritmusban érkeznek az újabb és újabb ska attakok. Persze a PASO skája soha nem volt bináris. Nyakig benne voltak a calypsóban, a rub-a-dubban, a dancehallban, a dubban, az early reggae-ben, a roots reggae-ben, a funkban, a jazzben, sőt olykor-olykor még a magyar népzene is befigyelt a hatások közé (elég, ha csak a Harcsa Veronikát is szerepeltető Feel The Riddim! című korongra linkelünk).

A PASO exponenciálisan emelkedő színvonalon teljesít a 2003-as szerzői kiadásban megjelent Demo óta. Az All Night Long - Live At Artemovszk, a hat évvel ezelőtti első stúdióalbum, a tradicionálisabb és reggae-sebb Budapest Ska Mood, a 2007-es, kettes számú, lassúbb The Return of the Pannonians vagy épp az imént már említett Feel The Riddim! egytől egyig bámulatos hangszeres tudásról és műfajismeretről tett tanúbizonyságot, és akkor még nem beszéltünk a köztes kiadványokról, maxikról, remixekről (Biblical 7", Babylon Focus, Re:BSM, 2007, I'm the One, 2010).

A No Love In Town EP különleges módon, okostelefonon és pólón jött ki (a ruha kódját a PASO-honlapon kell beírni, és így lehet a cuccot letölteni). A lemezhez egy győri cég készített alkalmazást, mely egy felületre húzza be az együttes teljes spektrumát a koncertektől kezdve a diszkográfián át a bióig, meg a közösségi portálokig: a facebookig és a myspace-ig. Az EP öt számából három friss szerzemény, kettő pedig az oldalági projekt, a PASO's Roots Rockers darabja. Az amerikai producer, Victor Rice brazil stúdiójában, Sao Paulóban kevert számok így dubosabbak, reggae-sebbek és pszichedelikusabbak. A New Yorkban egy okostelefonnal rögzített, futkározós klipes No Love in Town simán új bulikedvenc lesz, akárcsak a She's My Baby.
 
Nagylemez jövőre.
Radics Gábor
2011.12.10
|


Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.