„Ennél közelebb valószínűleg sosem kerülök majd a normális munkához” - Kelly Macdonald

Nemrég indult a Broadwalk Empire - Gengszterkorzó második évada a magyar HBO-n. A Margaret Schroedert alakító, glasgow-i születésű Kelly Macdonald mesélt Golden Globe-ra jelölt szerepéről és a második évad kulisszatitkairól.
- Az első évad bemutatója előtt elég nagy volt a titkolózás Margaret karakterét illetően. Most, hogy már egy kicsit többet tudunk róla, hogyan írná le őt?
 
- Talán úgy, hogy ellentmondásos. Nagyon erős személyiség, ugyanakkor előfordul pont az ellenkezője is. Bármit, amit mondanék róla, azonnal meg is cáfolhatnám, mert hihetetlenül összetett. 
 
- Két évad után és azt követően, hogy Margaret hatalmas átalakuláson megy át, könnyebben tudtál viszonyulni hozzá?  
 
- Határozottan. Kezdetben, kimondottan idegesített, és emlékszem, amikor megnéztem a pilotot, azt gondoltam, „úristen, mennyire béna”. Tudom, hogy nehéz időszakon ment keresztül, de elég irritáló volt. Most már sokkal kevésbé idegesítő és van jó pár vicces jelenet ebben az évadban, amikor a nézők drukkolhatnak neki, és azt gondolhatják: „csak így tovább, Margaret!” Időnként még Nuckyt is kisegíti a kalamajkából, szóval akár még csodálni is lehet. Ugyanakkor egy kicsit tétova, vagy egy kicsit nyomasztó is. 
 
- Hogyan folytatódik Margaret élete, ahogy a második évad elkezdődik?  
 
- Ez az évad a családról szól, Margaret és Steve Buscemi karaktere nagyon fontosak a koncepció szempontjából. Margaret és Nucky együtt élnek, Nucky kapott egy családot, és egy ideig megpróbálnak erre berendezkedni és családként funkcionálni. 
 
- Margaret sokkal elegánsabb, ragyogóbb, mint az első évad elején. 
 
- Igen, abszolút. A normális hétköznapi viselete úgy néz ki, mintha éppen premierre indulna. A zsákruhák eltűntek, bár időnként azért előkerülnek még ebben az évadban is. Sajnos nem szabadult meg teljesen a korábbi ruhatárától. Nagyon szerettem azt a részt az első epizódban, amikor bundában és egy hatalmas kalapban elmegy meglátogatni az apácákat a fia iskolájában. A ruhák egyfajta magabiztosságot adnak neki, de a vallás mégis visszabillenti. A vallásos bűntudat, amitől nem tud szabadulni, fontos szerepet játszik ebben az évadban. Állandó bűntudat gyötri egyik-másik döntésével kapcsolatban, és folyamatos belső csatákat vív az életvitelével és a választásaival kapcsolatban. Azt gondolom, hogy ha sokáig folytatódik a sorozat, a végén egy iszonyatos bűntudat gyötörte alkoholistává vagy valami ilyesmivél fog válni.  
 
- Margaret gyerekei nagyobbak ebben az évadban. Milyen volt a gyerekekkel dolgozni? 
 
- A gyerek fantasztikusak voltak. Mindkét karaktert két ikerpár alakítja, mert a gyerekek megszabott óraszámban dolgozhatnak. A kislányok például annyira kicsik voltak, amikor a pilotot csináltuk, hogy most olyan érzés, mintha nagyon régóta ismernénk őket. Az egyik kislány fülig szerelmes Steve-be, aki ezért különleges figyelmet szentel neki, sőt mindig velünk együtt ebédel. 
 
- Mennyiben különbözött a második évad felvétele az elsőtől? 
 
- Mindig is fantasztikus volt Margaretet játszani, nagyfilmekben annyi dolgom sincs, mint a sorozatnak egy részében, szóval nagyon hálás feladat. Ennek az évadnak a forgatását pedig még jobban élveztem, mert úgy érzem jobban tudom, hogy mit csinálok, mint az első körben. Olyan, mint bármely más munkahelyen, egy évvel a hátam mögött már mindenkit ismerek az irodában, és ettől sokkal magabiztosabbnak érzem magam. Korábbi munkáim alkalmával sosem adatott meg ez a magabiztosság. Ha szerencsém van, általában pár havonta kapok egy új munkát, de még sosem csináltam olyat, hogy visszatértem ugyanahhoz a munkához és egy karaktert kellett alakítanom hosszú ideig. Ebből a szempontból ez egy teljesen új tapasztalat volt számomra. Úgy érzem, most ez a munkám, és ennél közelebb valószínűleg sosem kerülök majd a normális munkához, szóval teljes odaadással csinálom. 
 
- Élvezted, hogy visszatérhettél New Yorkba a második évad forgatására? 
 
- Nagyon imádok New Yorkban lenni, de a tavalyi telemet egy kicsit meghosszabbította. Amikor befejeztük az első évad forgatását, hazamentem Glasgow-ba, ahol szinte azonnal, októberben elkezdett havazni. Aztán februárban visszatértem New Yorkba, és akkor meg itt havazott egészen áprilisig. Az egyetlen problémám azzal, hogy ennyit időt töltök itt az az, hogy egy kicsit azt kívánom bárcsak én is amerikai lennék és itt lenne az otthonon, mert amikor az emberek megkérdezik tőlem, már nem igazán tudom megmondani, hol is lakom. Mindig azt mondom, hogy Glasgowban, de az utóbbi két évben több időt töltöttem New Yorkban, mint otthon, és a fiam, Freddie, aki három éves, eddigi életének legnagyobb részét itt töltötte, amit elég nehéz felfogni számomra. 
 
- Megfordult a fejedben, hogy New Yorkba költözz? 
 
- Nagyon hiányzik az otthonom, a saját házam, és már alig várom, hogy a saját ágyamban alhassak. Szóval, ha valahogy az egészet fel lehetne nyalábolni, és idehozni, az fantasztikus lenne. Nem gondolkozom azon, hogy örökre ideköltözzek; nem tudom, mi lesz a sorozattal a jövőben. Lehet, hogy nem is folytatódik, vagy igen, csak az én karakterem nélkül. Szóval most pont elég az az idő, amit itt töltök. 
 
2011.12.08
|


Filmek a TV-ben
18:10
A sztárok nem Liverpoolban halnak meg
angol romantikus film, 2017
18:10
Szerelem a Boszporusznál
német vígjáték, 2011
18:50
Legyőzhetetlen
amerikai dráma, 2006
18:50
Lezúzva
amerikai-kanadai akciófilm, 2009
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:01
Chuggington - Jelvényt akarok!
I. évad, 12. rész
04:03
Pat, a kutya
2017, 15. rész: Becsapva
04:05
Chuck megoldja
I. évad, 5. rész: Malac mentés
04:06
Chuggington - Jelvényt akarok!
I. évad, 13. rész
04:10
Game Shakers
II. évad, 206. rész: Spitty Llama
Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.