2012-ben is RTL Klub hegemónia várható

2012. 1. heti nézettségi adatok
2012 első hete RTL Klub uralta nézettségi listákat hozott, különösen igaz ez a csatornának kereskedelmi szempontok miatt fontos 18-49-es korosztályban, mert a teljes lakosság körében négy Tények adás is befért a tíz legnézettebb műsor közé.
Az AGB Nielsen és az RTL Klub mérései szerint, a négy percnél hosszabb műsorokat vizsgálva – a hetente többször is jelentkező műsoroknál az egyes részeket külön műsorként számolva – a hét legnézettebb tévéműsora a 18-49-es korosztályban az RTL Klubon szombat este vetített Az utolsó templomos lovag című film lett 607 135 nézővel és 30,5%-os közönségaránnyal. A dobogó második fokán a szerda este a Barátok közt szünetében jelentkező ötperces Hírek áll 29,4%-os közönségaránnyal, a harmadik helyen pedig a ValóVilág szerdai összefoglalója végzett a nézők 28,8%át ültetve a képernyő elé. Az első tíz további helyezésein a ValóVilág, a Barátok közt és a Hírek adásai osztoznak. E lista szerint a hét legnézettebb TV2-es műsora a 21. helyen végzett NCIS – Tengerészeti Helyszínelők című sorozat lett 462 532 nézővel és 21,6%-os közönségaránnyal, de befért még az első ötvenbe a Napló (35. hely), az Álljon meg a nászmenet (45. hely), a Jóban Rosszban hétfői és pénteki adása (42., 50. hely), valamint a Tények adásai.
 
A teljes lakosságban a ValóVilág Kiválasztás nyert vasárnap (1 491 830 néző, SHR 28,6%), mely az X-Faktor Duett hét döntőjével vette kezdetét. Bejött tehát az RTL Klubnak az árukapcsolás, legalábbis a teljes lakosságban első helyet ért a felturbózott kiválasztás, hisz miután a játékosok párosával elénekeltek egy-egy dalt, majd a nézők megszavazták, hogy ki kapja meg közülük a védettséget, megtartották a soros kiválasztás is, ahol ezúttal Kinga kapta meg a zöld kendőt. Összehasonlításképpen a 18-49-es korosztályban a VV Kiválasztás csak az ötödik helyet szerezte meg. A teljes lakosságban a második és a harmadik helyen a TV2 és a Tények hétfői és csütörtöki adása áll, megelőzve a negyedik helyre befutó keddi Barátok köztöt. A Tények tehát továbbra is a TV2 legnézettebb műsorának számít, a csatorna héten kiadott közleménye szerint egyben az ország legnézettebb hírműsora is. (A TV2 másfajta nézettségi méréssel dolgozik, mint az RTL Klub, ők, ha egy műsor többször is jelentkezik a héten, az összes közül csak a legnézettebb adást veszik figyelembe.)
 
Az első húszban a továbbiakban a TV2-t a Tények adásai és a Napló, az RTL Klubot pedig a csatorna legsikeresebb műsorai, a Barátok közt, a ValóVilág, a Hírek és a Híradó képviseli. A Jóban Rosszban a teljes lakosságban a lista végére szorult, a TV2 szappanoperájának adáasait a 42-43., valamint a 46-48. helyen találjuk. A fiatalok közt első helyen végzett Az utolsó templomos lovag című film a teljes lakossában csak a 30. helyet csípte meg (1 248 727 néző, SHR 26,9%). Érdekesség, hogy az este nyolcas reklámblokkban jelentkező Reflektor erősődő tendenciát mutat, mind a fiatalok, mind a teljes lakosság listájában helyet követelve magának, bár nemrég műsorvezetőváltás történt, valószínűleg ez a műsor is, akárcsak az ötperces RTL Hírek, inkább a Barátok köztnek köszönheti sikerét. 
 
A megnyert esték tekintetében az 1. héten is az RTL Klub diadalmaskodot, mely számokban kifejezve a csatorna mérései alapján így hangzik: 1. RTL Klub (SHR 25%), 2. TV2 (SHR 16,4%), 3. Cool TV (SHR 6,4%), 4. Film+ (SHR 5,2%), 5. M1 (SHR 5,1%), 6. Viasat3 (SHR 4,5%). Az RTL Klub közzétette a 2011-es év főműsoridőben vizsgált adatait is az esték tekintetében, melyek akárcsak a heti lista, a 18-49-es korosztályra vonatkoznak. Eszerint a kördiagram szerint tavaly az RTL Klub minden estét megnyert. 
 
Forrás: AGB Nielsen/RTL Klub
 
b.e.
2012.01.11
|


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.