A hétfejű tündér

Budapest, Budapest Bábszínház, április 23. 14:30
Olyan mesekönyveivel, mint a Szegény Dzsoni és Árnika vagy A négyszögletű kerek erdő, Lázár Ervin minden gyerek és egykori gyerek egyik kedvence. Legnépszerűbb művei közé tartozik az először 1973-ban kiadott, mintegy két tucat mesét...
...– köztük Lázár saját kedvencét – tartalmazó A hétfejű tündér. Készült már belőle tévéjáték, most pedig megnézhetjük bábszínházi verzióját is. A virágszemű kislányt, a hullócsillagokat az égre visszaszögező nagyapát, Rácegresit, Pácegresit és társaikat három művész kelti életre, de rajtuk kívül fontos szerep jut az éneknek (a hétfejű tündér például hét szólamban énekel), zenének is: a dalok mellett olyan különleges hangszerek szólalnak meg, mint a tilinkó vagy a kalimba.
 
Az előadást egy Lázár Ervin meséihez készült illusztrációkból nyílt kiállítás egészíti ki, ami január 30-ig látogatható. 
 
pisszke
2012.01.16
|


Játék
George Clooney a neki szánt főszerepet átadta Oscar Isaacnak, és inkább rendezőként vetette bele magát az ötvenes években játszódó Suburbiconba. A Coen fivérekkel közös filmet a hozzáértők már most neves díjak várományosaként emlegetik.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.