Holdviola

A Holdviola együttes tagjaival, Barta Zsófival (ének, vokál), Farkas Péterrel (dob, bill.hangszerek, vokál) és Gál Lajossal (gitárok) a nagysikerű évzáró koncertjük után beszélgettünk álmaik városáról és a 2012-es évről.
- Mi a kedvenc helyetek Budapesten és miért?
 
Peti: A Duna-part és a Margitsziget. Gyerekkoromban minden nyáron eltöltöttem egy hetet keresztszüleimmel Budapesten. Hosszú sétákkal fedeztük fel a Duna-part és a Margitsziget szépségeit. Emlékezetesek a hajóutak és a fogaskerekűvel tett kirándulások is. A Szent István park közelében laktunk. Azok az utcák és a környék nagyon kedvesek nekem. Sok év elteltével ismét szép élményeket élhettem meg itt. Ugyanis a Holdviolával a Margitszigeten és a Duna-parton is emlékezetes koncerteket adtunk. 
 
- Milyen lenne álmaitok városa, ha ti alkothatnátok egyet? 
 
Peti: Olyan, mint a horvátországi Rovinj, vagy mondhatnám Velencét is. Az biztos, hogy sok víz vegye körül. A víz nyugtató hatással van az emberekre. Talán az elemi erő, amivel a természet felruházta, tiszteletre parancsolja az embereket. Ezekben a városokban minden centiméter gondosan be van építve, mégsem érzi zsúfoltnak az ember. A színes óvárosi épületek ódon falai közt sétálva az ember békére és nyugalomra lel. 
 
- Röviden, hogyan is jött létre az együttes?  
 
Peti: Öt évvel ezelőtt az életem útkereső időszakához érkezett. Sokat gondolkodtam akkoriban, hogy hogyan, merre tereljem életem folyamát. Éreztem, hogy valami újba kell fognom. És aztán varázsütésre rám találtak a népdalok. Egyszerű tiszta szavai bizonyossá tették bennem az érzést, hogy ezzel kell foglalkozzam, ez az én utam. A ráismerés elementáris ereje aztán felém sodorta társaimat (először Zsófit, majd Lalit), később azokat az embereket, akik munkájukkal mind-mind hozzájárulnak a Holdviola sikereihez. 
 
- Mire készültök 2012-ben, mit várhatunk tőletek? 
 
Lali: Nagyon izgalmas évet zártunk, mely tele volt számunkra meghatározó élményekkel. Ilyen volt a Fonogram-díj, a Debreceni Virágkarneválon 20 ezres tömegnek játszani, vagy éppen az Aggteleki Cseppkőbarlang különleges atmoszférájú koncerttermében fellépni vagy augusztus 20-án a Lánchíd tövében a légiparádé előtt zenélni. A Vándorfecske-koncert DVD és CD megjelenése és a karácsonyi előadásunk, ahol Hámori Gabriella színművésznővel dolgozhattunk együtt, a hab volt a tortán. Ezek az élmények is lendületet adnak a 2012-es esztendőnek. Már dolgozunk új stúdió albumunkon, mely várhatóan késő ősszel jelenik meg.  
 
- A tavalyi siker után idén is volt egy évzáró koncertetek, milyen volt, jól sikerült? 
 
Közösen: A visszajelzésekből úgy tűnik, nem csak nekünk jelentett felejthetetlen élményt a Millenárison megtartott karácsonyi koncertünk. Jó, hogy ismét ilyen sokan voltak kíváncsiak ránk, köszönjük nekik, hogy ilyen szépen zárhattuk az évet. Különleges atmoszférájú este volt. Talán minden eddiginél bensőségesebb volt az előadás hangulata. Igyekeztünk komplex élményt nyújtani, amely minden elemében gondosan kidolgozott és különleges. Hámori Gabriella tolmácsolásában a zenei hangulatokhoz illeszkedő prózák új színekkel gazdagították a műsort. A vizuális elemek, az 5.1-es hang, Szabó Enikő autentikus népdaléneke és a Szinvavölgyi Táncműhely csodás koreográfiái mind-mind hozzájárultak a sikerhez. Több mint 50 ember vett részt az előadásban, akiknek ezúton is köszönjük az áldozatos munkát. Szerettük volna közönségünket a szórakozás mellett kicsit elgondolkodtatni is, ellátni őket valami olyan szellemi, érzelmi munícióval, amire mindannyiunknak nagy szüksége van manapság. Úgy tűnik, ez sikerült!  
2012.01.19
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.