Kedvenc helyek

Graffiti6: Colours

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (2)
[ pop / rock / soul ] A pszichedelikus színekben pompázó borító ne zavarjon meg senkit, nem egy elszállós dalcsokorral rukkolt elő a debütáló duó. Nem mintha pont a pszichedélia nem lenne a Colours egyik alkotóeleme, de ezen felül rengeteg további zsánerréteget is találunk. A Graffiti6 bemutatkozása igazi műfaji kaleidoszkóp, tele remek dalokkal.
A páros tagjai nem ma kezdték a szakmát: az énekes-dalszerző-szövegíró Jamie Scott bandájával, a Jamie Scott & The Townnal már turnézott Alicia Keys-szel és Kelly Clarksonnal, míg társa, a DJ-producer Tommy olyan nevekkel dolgozott, mint Jay-Z, Kanye West, Kylie Minogue vagy KT Tunstall. Az együttműködést 2008-ban kezdték, első közös számuk a Stare Into The Sun volt, amit a The Sun magazin fel is használt reklámkampányában, a sok pozitív visszajelzés hatására pedig folytatták a munkát. A 2010-es Stone In My Heart EP után végre itt a nagylemez, ami nem okozott csalódást azoknak, akiknek bejött az első két sláger.  
A Colours-on rengeteg műfaj találkozik egy napfényes tengerparton, a fiúk pedig - szakmai múltjuknak köszönhetően - nagyon ízlésesen vegyítik az elemeket, nem akarnak mindent egyszerre lenyomni a torkunkon, így az összes számra jut valami csavar, ami igazán élvezetessé teszi az egész albumot. Van itt dance, R&B, electro, a Stone In My Heart a Primal Scream savas house/soul dolgait idézi, de a végeredmény sokkal inkább a Gnarls Barkley attitűdjéhez áll közelebb. A Free Rod Stewart énektémáira hajaz, a Calm The Storm triphop alapja akár a Massive Attack-é is lehetne, és amikor azt hisszük, hogy nincs már nyerő lap a fiúk kezében, akkor a Goodbye Geoffrey Drake-ben ízlésesen húzzák elő a countryt.
 
A lemez hangzása kicsit öregsulis, de ez most trendi, a megkapó dallamok és a kreativitás pedig sosem megy ki a divatból, úgyhogy becsüljük meg ezt a tetszetős bemutatkozást az év eleji uborkaszezonban!
fejes
2012.02.17
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.