Kedvenc helyek

Joshua Redman a Budapest Jazz Clubban

Budapest, Budapest Jazz Club, 2012. február 15. 21:00
A jazz egyik legnagyobb aktuális világsztárját, Joshua Redmant szerencsére nem először láthatják magyar rajongói Budapesten, ezúttal a Budapest Jazz Club vendégeként érkezik kis hazánkba.

Linkek

Joshua Redman nem meglepő, hogy 1991-ben megnyerte a Thelonius Monk szaxofonversenyt – minden bizonnyal genetikailag kódolt volt a hangszer iránti rajongása és érzéke, apja ugyanis Dewey Redman szaxofonos volt, akivel Joshua két közös lemezt is készített. Kaliforniában nőtt fel, zenei tanulmányait a Berkeley High Schoolban kezdte, majd innen egyenesen a Harvardra vezetett az útja, ahol summa cum laude diplomázott 1991-ben. Talán csak a véletlennek köszönhetően nem lett belőle jogász, ugyanis mielőtt még a Yale-en folytatta volna a tanulmányait, csatlakozott lakótársnak Brooklynba költözött barátaihoz.
 
Hamarosan New York jazz-szcénájának kellős közepén találta magát, és a Thelonius Monk szaxofonverseny megnyerése után le is szerződtette a Warner, majd 1993 tavaszán megjelent első – Grammy-díjra is jelölt – albuma. Az elmúlt tizenhárom évben csak saját lemezből több mint egy tucatot készített, a legutóbbi (Compass) két évvel ezelőtt jelent meg a Nonesuch-nál. Játszott többek között Pat Methenyvel, Brad Mehldauval és Chick Coreával, hozzánk most Reuben Rogersszel és Gregory Hutchinsonnal közös triójával érkezik.
Nina
2012.02.06
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.