Ocho Macho

Az Ocho Macho három tagjával - Kirchknopf Gergővel, Szalai Mártonnal és Csík Andorral – dumáltunk álmaik városáról és az idei terveikről.
- Milyen lenne álmaitok városa, ha ti alkothatnátok egyet?  
 
Gergő: Lennének elektromos vagy vízzel hajtott járművek, amik viszik az embereket mindenfelé. Persze már ezekben az „autókban” mindent elintézhetnénk. Interneten keresztül vásárolhatnánk az otthoni hűtőszekrénybe, lehetne a pénzügyeket intézni, videotelefonálni, illetve az ülések masszíroznának! Szóval minden embert szolgálna a technika és nem lennének kiváltságosak!  
 
Márton: Autómentes, zöld és nem túl emeletes. A realitás talaján maradva mondjuk Barcelona frankó város. 
 
Andor: Álmaim városa: Kőszeg+Budapest+Mauna Kea, Hawaii, na ezeket jól összegyúrjuk és az első kettőt kidobjuk akkor meg is van! 
 
 
- Mit szerettek Budapesten és mit nem?  
 
G.: Amit nagyon szeretek, az a történelmi súlya, szó szerint megrogyaszt. Tisztelet a múltunknak a történelmünknek. Amit nem szeretek, hogy számomra nem élhető. Nincs közlekedés, és az egész országra jellemző bürokrácia Budapesten aztán rendesen tetőzik! 
 
M.: Szeretem a Dunát, utálom a mocskot. Messziről gyönyörű város a maga sajátos nyüzsgésével, de közelről.., kicsit kiábrándítóak a részletek. 
 
A.: Majdnem mindent, ami napnyugta után és napnyugta előtt történik!  
 
 
- Mi volt a legemlékezetesebb élmény az együttessel kapcsolatban? 
 
G.: Három dolog jut eszembe, Wiesen-Sunsplash Fest, Madrid és az Online a világ lemezünk stúdió felvételei! Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy ilyen zenekarban lehetek! 
 
M.: Én a többnapos kiruccanásokat szeretem a legjobban. Madrid, és persze Dörögd. La Familia de Machos.  
 
A.: Élmény, minden olyan koncert, ahol van kinek zenélni! 
 
 
- Ha együtt zenélhetnétek bárkivel a világon, akkor ki lenne az és miért?
 
G.: Eddy Wedder (Pearl Jam), a paliból dől a hang, és persze prof. Manu Chaóval is megőrülnék egy színpadon.  
 
M.: Szerintem Manu. Miért? Csak! 
 
A.: Talán Dizzy Gilespie (’93-ban elhunyt világhírű jazztrombitás – a szerk.) lett volna számomra az, akivel biztosan szívesen zenéltem volna, ha még csak egy hangot is, de a Bécsi Filharmonikusokkal is szívesen rápendítenék egy dalra! 
 
 
- El Mundo Fantastico után Online a világ, mi a következő lépés? Újabb lemez vagy most inkább a koncertekre fokuszáltok?  
 
G.: Talán még egy album és aztán egy újabb, és megint és megint...... 
 
M.: Szerintem, ha jön akkor úgy is írunk új zenéket, ha nem, akkor jobb nem erőltetni. A koncertezés alap. Mindig mindenre koncentrálunk, hogy hassanak ránk a világ történései, rezgései! 
 
 
- Mit vártok a 2012-es évről? Szerintetek is itt lesz a világvége? 
 
G.: Szerintem nem lesz világvége, hanem egy változásban vagyunk benne, ami nagyon erős és ezt érezzük is. Ha meg vége lesz, akkor kezdődik valami új, én benne vagyok! 
 
M.: Sok sok koncertet, nem hinném hogy világvége lesz, de a változás jól jönne. 
 
 
Legközelebbi koncertek: 
BÜK, Büki Művelődési és Sportközpont: 2012.02.11 
BUDAPEST, Barba Negra: 2012.02.17 
VESZPRÉM, Expresszo: 2012.02.24 
ZALAEGERSZEG, Keresztury AMK: 2012.02.25 
2012.02.07
|


Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.