Bahorka: „Farsang három napjában…”

Kecskemét, Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, 2012. február 11. 16:00
Bahorka. Milyen jó kis játékos szó ez! Agyalhat az ember, honnan is van, mit is jelent ez a név. Aztán kiderül. És sokkal egyszerűbb, mint gondolnátok: a Bahorka név egy énekegyüttest takar: Balogh Melinda, Horváth Sára, Kaszai Lili.
Az ő nevük elejei adják az énekegyüttes nevét, mely remek, színvonalas műsoraival hódítja meg és kápráztatja el az ország gyerekeit. És azok szüleit is, természetesen.
 
A három hölgy a Jászság Népi Együttesben kezdett együtt énekelni, egymásra találni, és a 2007-es bemutatkozó koncertjük után, a következő évben - Éneklő Kalendárium néven – útjára indították a gyerekeknek szóló mesélős, zenélős előadásukat. A műsor alapját az esztendő jeles napjai, valamint az emberélet fordulóihoz köthető ünnepek adják. 2010 ősze óta már Zenélő Kalendárium a neve, ugyanis egy cimbalmos, Hegedűs Luca erősíti a csapatot, hogy igazán kerek legyen a hangzás. 
 
Február 11-én, a Szórakaténuszban a kalendárium „Farsang három napjában…” című részét láthatjátok, mely során játékos, kedves, dalos formában megismerkedhettek a farsangi népszokásokkal és megtudhatjátok, mi az a Balázs-járás, Párválasztás, Vénlánycsúfoló, Lusta lány tánca, Lóvásár, vagy a Medvetáncoltatás… 
ts
2012.02.08
|


Fesztiválok
Játék
Újra mozivásznon a The Doors egyetlen teljes hosszában rögzített koncertje, az 1968-as Live at the Hollywood Bowl digitálisan restaurált és 5.1-ben újrakevert változatban!
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.