Kedvenc helyek

Kyuss Lives a Barba Negrában

[ metal / rock ]
Budapest, Barba Negra Music Club, 2012. május 29. 19:30
…és a cirkusz visszatér a városba – hogy a Kyuss 1995-ös „búcsúlemezére” is reflektáljunk. A stoner rock örök és elpusztíthatatlan nagymesterei a tavalyi nagysikerű koncertjükre dupláznak rá.
Palm Desert, Kalifornia, a hazai rendszerváltás éve. Tikkadt forróság, homokpergető sivatagi szél. Raklapnyi fű elfüstölése, valamint tetemes mennyiségű tömény legördítése után néhány fiatalember úgy gondolja, a metált nemcsak lehet, de szinte kötelező is sokkal lassabban játszani. Lehangolják hát gitárjaikat, és Sons of Kyuss mozgalmi néven szervezkedni kezdenek. Szikár, szélfútta, poros hangzás, erőteljes basszus, éjsötét riffek. Bár a Wretch című 1991-es debütöt szinte teljes egészében mellőzte a média, a banda mégis megtalálta saját fanatikus közönségét, akiknek létszáma a következő évben kiadott remek Blues for the Red Sunnak is köszönhetően egyre csak nőtt.
 
Koncert koncertet követ. Amerika, Európa. Közben tagcserék (előbb Nick Oliveri basszusgitáros, majd Brant Bjork kiszállása), lemezek. A nagy áttörés azonban nem jön össze, majd csak a Queens of the Stone Age-dzsel… A Kyuss Lives!-ból Nick Oliveri valószínűleg hiányzik majd, és nem lesz itt Josh Homme sem, a többiek viszont igen.
 
Radics Gábor
2012.02.13
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.