A bűn hálójában

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (54)
Steven Soderbergh úgy dobálja maga mögé a legkülönfélébb műfajú filmeket, mint rutinos szakács a palacsintát. Megteheti, mert egyetlen csettintéssel leigazolja fél Hollywoodot (most éppen Ewan McGregor, Michael Fassbender, ...
...Antonio Banderas, Channing Tatum, Michael Douglas és Mathieu Kassovitz asszisztál neki), az Ocean's-trilógia után pedig attól sem kell tartania, hogy nem tudja majd miből fizetni a villanyszámlát. Alig futott le a világjárványt vizionáló Fertőzés, máris itt a következő mozi: a rendező ezúttal a klasszikus kémfilmek világába tett kirándulást.  
 
A papírvékony és unásig koptatott cselekményre nem érdemes túl sok szót fecsérelni: Mallory Kane (Gina Carano) egy, a kormányok által felbérelhető cég titkos bevetésekre szakosodott ügynöke. A soron következő megbízásnál hiba csúszik a rendszerbe, hősnőnk pedig szagot fog. Villámgyorsan leesik neki a tantusz: a cégvezetésnek valami miatt útban van, vagyis szívesebben látnák a föld alatt... 
 
Soderbergh a zsáner, a sztori, a történetvezetés és a hangvétel terén sem mutat semmi újat, mindössze egy korrekt, szórakoztató (de közel sem tökéletes) iparosmunkát kapunk tőle. Nem újdonság a női hősnő beiktatása sem – Pam Grier, Besson csajai, a Jackie Brown, de pláne a Kill Bill óta nem esünk hasra a férfiak eszén túljáró, vagány heroináktól –, az viszont bátorságra vall, hogy nem hivatásos színésznőt kért fel a főszerepre, hanem Gina Caranót, a népszerű harcművészt. A film verekedős jelenetei érthetően első osztályúak, de a hölgy színészként sem vall szégyent – igaz, a szerepe és a forgatókönyv nem is kíván tőle sokat. 
zsinora
2012.02.22
|
Haywire
amerikai-ír akciófilm, 93 perc, 2011
Kane ügynököt egy sikeres akció után gyilkossággal vádolják, és hamarosan profi bérgyilkosok hada kezdi üldözni, akik minden trükkjét ismerik. Rádöbben: valaki elárulta.
Színész:

Channing Tatum
(Aaron)

Gina Carano
(Mallory Kane)

Michael Douglas
(Alex Coblenz)

Michael Fassbender
(Paul)

Antonio Banderas
(Rodrigo)

Ewan McGregor
(Kenneth)

Michael Angarano
(Scott)

Forgalmazza: Pro Video
Bemutató: 2012. március 1.
(20 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
Cs
20
P
21
Szo
22
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.