Kedvenc helyek

Soerii & Poolek: Szikora Robi az újabb sztárénekes

Szikora Robi és a Soerii & Poolek közös Valentin napi dalt és klipet készített. Az R-GO frontembere évtizedekkel ezelőtt énekelte utoljára el más szerzeményét.
A Soerii & Pooleknél már eddig is hagyomány volt, hogy a zenekari alapfelállást kiegészítve, felkérnek egy-egy énekest vagy akár más műfajból érkező művészt a közös munkára. Lovasi András, Kautzky Armand, Fluor és Péterfy Bori után nem kisebb nevet sikerült megnyerniük, mint Szikora Róbertet, az R-GO alapító frontemberét. A meghökkentő és polgárpukkasztó stílusáról elhíresült fiatal csapat, formabontó módon, most romantikus dallamokkal lepi meg rajongóit. 
 
"Nálunk koncepció, hogy a dalainkhoz általunk elismert művészeket kérünk fel. Ezt a formátumot a jövőben is továbbvisszük. Büszkék vagyunk, hogy Robival tudtunk együtt dolgozni, mert ő egy igazi nagy név és jó zenész. Mivel zeneileg és megjelenésünkben is a paletta másik oldalán vagyunk, így igazán örülünk, hogy összejött ez a közös nóta. Szerettünk volna egy kicsit elrugaszkodni az eddigi stílusunktól és más hangvétellel közelíteni a rajongóinkhoz Valentin nap alkalmából. A „Legyünk boldogok” cím is egy picit más, mint az eddigi slágereink, de természetesen a klipben lesz egy kis csavar, ránk jellemző módon" - áll Soerii & Poolek közleményében. 
 
A  Valentin nap alkalmából megjelenő dalukhoz ugyanis már a klipet is leforgatták, amiben kiderül, hogy a boldogságot a férfiak bizony nem mindig ugyanúgy értelmezik…  
 
Szikora Robi együttműködése azért is nagy dolog, mert Robi 30 éve nem énekelte el más szerzeményét. Utoljára a legendás Hungária zenekarban fordult ez elő, hiszen 1982-ben megalakult az R-GO. Szikora Robi erről így nyilatkozott: 
 
"Amikor a srácok megkerestek az ötlettel, hogy szeretnének egy közös dalt velem, akkor hirtelen nem tudtam hova tenni a bandát. Nem követem a mai trendeket és nem vagyok naprakész az összes fiatal zenekart tekintve, de érdekelt a lehetőség, mert rengeteg tehetség van ebben az országban. Megmutatták a számot és szinte abban a pillanatban azon kaptuk magunkat, hogy alkotunk és közösen próbálgatjuk a dalban rejlő lehetőségeket. Ez valóban egy közös szerzemény lett. Egy jópofa kirándulás. 
 

 
2012.02.15
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.