Bor, tangó, kapufa

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (19)
Bevallom, bármit megnéznék, aminek Paprika Steen a főszerelője, pedig anyukám lehetne. Akár mélysötét drámáról, akár könnyed vígjátékról van szó, elképesztő kisugárzása, tehetsége van – kár, hogy ezúttal nem az ő karaktere került...
...a történet középpontjába. Egy európai rendező életében nyilván pompás dolog, ha egyszer lehetőséget kap arra, hogy a szürke hétköznapokból kiszakadva mondjuk Argentínában forgassa új filmjét. A megjegyezhetetlen című vígjáték – nekem csak az ugrik be, hogy „bor, búza, békesség” – rendezőjét Ole Christian Madsent (Prágai történet), a dán másodvonal biztos kezű iparosát jó eséllyel egyenesen a Buenos Aires-i városimázs bizottság kereste meg, olyan szépnek láttatja az argentin fővárost, annak minden tartozékával, tánccal és temperamentummal.
 
Ide érkezik az elhagyott, mellesleg borszakértő férj (Anders W. Berthelsen), hogy visszanyerje feleségét (Paprika Steen), magával cipelve modoros tinifiát, csak az a baj, hogy az exnej a város legnépszerűbb, fiatal, jóképű focistájával kavar. Az előtérben Juan Diaz (a helyi szappanoperasztár, Sebastián Estevanez, aki kellemes meglepetés), a háttérben pedig a Superclásico, vagyis a két legnagyobb focicsapat, a Boca Juniors és a River Plate rangadója.
 
Adódik is mindenféle kalamajka, melyekből hősünk rendre pocsékul jön ki, de mint minden filmbéli utazásból, ebből is rengeteg tanulság adódik. Szerethető, de feledhető darabról van szó, amely erőteljesen kölcsönöz Wes Anderson lökött karaktereitől, és amely korántsem bújtatott kampányfilm az argentin borok mellett.
Vízer
2012.03.09
|
SuperClásico
dán vígjáték, 99 perc, 2011
Christina, a dán borkereskedő elveszíti feleségét, aki Argentínába költözik, és összejön egy híres futballistával. A férfi a felesége után megy aláírni a válási papírokat, de titkon megpróbálja visszaszerezni a nőt.
Színész:

Paprika Steen
(Anna)

Anders W. Berthelsen
(Christian)

Sebastián Estevanez
(Juan Diaz)

Adriana Mascialino
(Fernanda)

Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2012. március 15.
(4 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
1
K
2
Sze
3
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.