Aki büszke az aloha lelkére - Dwayne Johnson

Dwayne Johnson egy nagyon hazafias cselekedetet hajtott végre, amikor az Utazás a rejtélyes szigetre című film forgatását szülőföldjére, Hawaiira vitte. A kalandfilm bemutatója kapcsán a sztár kicsit elnosztalgiázhatott a gyerekkorán.
- Hawaii-on forgattatok, sokszor egyenesen a vadonban, gyíkok, pókok és rovarok között. Nincs valami fóbiád, ami hátráltatott a munkában?
 
- A pókokért soha nem rajongtam, de melyikünk igen, nem igaz? Egyik fajtától sem féltem az egészségesnél jobban. Hawaiion nőttem fel, és volt alkalmam hozzászokni az effélékhez. 
 
- A filmben producerként is részt vettél. Te akartad, hogy Oahuban forgassatok, vagy ez már azelőtt is így volt, hogy bekerültél volna a produkcióba? 
 
- Az én ötletem volt, hogy ott forgassunk. Azokat az esőerdőket, amiket a nézők már a Jurassic Parkban is láthattak, egyszerűen nem lehet stúdiókörülmények között megteremteni. Elképesztően gyönyörű helyek vannak arrafelé. Már volt némi tapasztalatom az ottani munkával kapcsolatban, hiszen Peter Berggel annak idején ott forgattuk Az Amazonas kincsét. Persze nekem személyesen is sokat jelentett, hogy visszatérhettem a gyerekkorom színhelyére. Itt nőttem fel, itt kerültem bajba tizennégy évesen, amikor le is tartóztattak. Úgy érzem, hogy azáltal, hogy egy ilyen kaliberű filmes munkát ide tudtam hozni, és ezzel sok helyi vállalkozás és munkás lehetőséghez jutott, talán vissza tudtam adni valamit abból, amit ennek a helynek köszönhetek. 
 
- A forgatás nagy felfordulást okozhatott… 
 
- Igen, de feltétlenül megérte a dolog. Hatalmas lelkük van az ottani embereknek, az Aloha lélek, amire mindig is büszke leszek. 
 
- Milyen érzés volt visszamenni az egykori gimnáziumodba? 
 
- Csodálatos. Azt hiszem utoljára akkor jártam ott, amikor tizennégy-tizenöt éves voltam. Bejelentés nélkül mentem. Meg akartam nézni a futballpályát és a konditermet, ahol annak idején annyi időt töltöttem. Ezek voltak azok a helyek, ahol sikerült megértenem a kemény munka és a kitartás fontosságát. Amikor odamentem, pillanatok alatt híre ment a látogatásomnak. Perceken belül egy csomó diák vett körbe, és elkezdtünk beszélgetni. 
 
- Mit mondtál nekik? 
 
- Természetesen az igazgatóval is beszéltem, aki biztosított arról, hogy jól megy a diákok sora az alma materemben. Nagy örömmel és nagy büszkeséggel mesélt. A srácoknak elmondtam, hogy milyen csodálatos annyi év után visszatérni ide és arra biztattam őket, hogy törekedjenek az álmaik elérésére, mert semmi sem lehetetlen. 
 
- A filmben van egy véletlen egybeesés a gyerekkoroddal. A mostohafiadat játszó Josh Hutcherson épp olyan rossz gyereket alakít, mint amilyen te voltál gyerekként, és neki is meggyűlik a baja rendőrséggel… 
 
- Igen, a vezetés és a jó példa nagyon fontos egy gyerek életében. Joshnak szüksége van egy apafigurára, mert az ő életéből ez hiányzik. Pont az a folyamat tetszett ebben a munkában, amikor a producerekkel, a rendezővel és az írókkal kidolgoztuk, hogy a karakterem miért lehetne egy tökéletes pótapa Josh számára, és ezt úgy csináljuk meg, hogy közben vicces és szórakoztató legyen. A film lényegét számomra mindig a családi vonal jelentette. 
 
- A te ötleted volt, hogy legyen egy ukulele dal is a filmben? Hogy állsz most a zenéléssel? 
 
- Imádom a zenét. Egy igazi zenész családban nőttem fel, úgyhogy azt hiszem ez elkerülhetetlen volt. A polinéz kultúrában az emberek szeretnek ukulelén játszani és énekelni. Szeretik a polinéz táncokat. Ez része a kultúránknak. A figurámat sok apró motívumból építettük fel, és mindig rengeteget gondolkodtunk azon, hogy milyen vicces jelenettel tehetnénk még színesebbé. Nagyon sok izgalmas, feszült jelenet van a sztoriban, de kellett néha az is, hogy kicsit kiengedjünk. Az én ötletem volt az ukulele, amit Luis Guzmán figurájának adtunk. Az igazán vicces rész az énekléssel jött el. Egy híres hawaii énekes, bizonyos Big IZ verzióját vettem kölcsön, amit a What a Wonderful Worldből kreált. 
 
- Egészen hihetetlen, hogy az is teljesen te voltál. 
 
- Óh, köszönöm. Imádok zenélni, a zenén nőttem fel. A hawaii muzsika különösen fontos nekem. A másik kedvencem a blues és a country. 
 
- Azt hogy vettétek fel, amikor egy óriásméhen lovagolsz? 
 
- Egy vastag kötélzeten lógtunk fel-alá, miközben rengeteg különböző kamera vett minket a legkülönfélébb szögekből. Nem akartunk green screent használni. Voltak daruink, mert egy ilyen nagyszabású jelenethez erre is szükség volt. Amit a forgatókönyvben erről olvastam, az még nagyon más volt, mint ami végül a vászonra került. „Hmm, oké, óriásméhek”. De vajon hogy fognak ezek kinézni? Brad Peyton megmutatta nekem a vizuális terveket, és fantasztikusak voltak az elképzelései. Így aztán a végeredmény is fantasztikus lett. 
 
Tulu/InterCom
2012.03.02
|


Film premierek

Floridai álom

amerikai filmdráma, 111 perc, 2017

Thelma

dán-francia-norvég-svéd thriller, 116 perc, 2017

Gengszterzsaruk

amerikai akciófilm, 140 perc, 2018

A legsötétebb óra

angol életrajzi dráma, 125 perc, 2017

68 lepedő

amerikai krimivígjáték, 93 perc, 2017
Játék
Az előadás a belső világunk és a külső valóság közötti átmeneti térbe invitálja a nézőt.
Filmek a TV-ben
H
15
K
16
Sze
17
18:20
Tomb Raider
amerikai-angol-japán-német akciófilm, 2001
18:40
Egy tisztességes ember
francia filmdráma, 2015 (feliratos)
18:40
Vissza a jövőbe 3
amerikai családi film, 1990
18:45
A John Malkovich menet
amerikai vígjáték, 1999
18:50
Largo Winch - Az örökös
francia kalandfilm, 2008
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.