Marslakók - március 4-én indul az MTVA új sorozata

Március 4-én este dupla epizóddal jelentkezik először az MTVA Marslakók című, egyedi koncepció alapján fejlesztett, magyar gyártású új sorozata. Az m1-en naponta jelentkező széria egy internetes újság szerkesztőségének mozgalmas életét dolgozza fel.
A fő karaktereket Mazányi Eszter, Valentin Titánia, Boronyák Gergely, Gémes Antos, Horváth Lajos Ottó és Schlanger András alakítja.
 
A produkcióra 2011 augusztusában kötött szerződést az MTVA a Marslakók Produkciós Kft.-vel; a kontraktus 2014 júniusáig, 430-440 epizód leforgatására szól. 
 
A stúdiójeleneteket egyelőre a rákospalotai Raleigh Stúdióban forgatják, júniusra azonban elkészül a Kunigunda úti gyártóbázis úgynevezett szappanopera stúdiója, ekkortól oda költözhet a gyártás. A várható induló nézettséget alapul véve a sorozat kalkulált költsége 15 forint/néző, mely összeg a nézettség növekedésével arányosan csökkenhet. 
 
A produkciótól azt várják, hogy a második évadtól hozza az esti fő műsorsáv nézettségi átlagát, majd a harmadik évadtól 10 százalékkal meg is haladja azt. 
 
Jáksó László kreatív producer négy évvel ezelőtt találta ki a Marslakók formátumát, egy olyan műsorra gondolva, amelyben „mindig történik valami". Az alaptörténet szerint öt újságíró, fotós, informatikus és jogász összeáll, hogy egy új internetes lapot indítsanak, majd kapnak egy főszerkesztőt, aki nem minden tervüket osztja. Teller Edééket hívták egykor Amerikában marslakóknak, a cím itt is arra utal, hogy a főszereplők teljesen eredetei és egyedi módon gondolkodnak - árulta el a kreatív producer. 
 
A magyar gyártású televíziós sorozatoknál a külső forgatások aránya általában 10 százalék körüli, ezzel szemben a Marslakóknál 30-40 százalék között lesz, ami magában jelzi: mozgalmas szappanopera. Mivel újságírókról van szó, az epizódokban aktualitások is feltűnnek. Lehetőség szerint minden epizódban helyet kap egy 1-2 perces rész, amelyet az adás napján forgatnak bele friss eseményekkel, közéleti szereplőkkel, így egy kicsit keveredik majd a fikció és a való élet. 
 
Az első tizenhat epizódban a színészeken kívül összesen 202-en dolgoztak. Az első hetek mérlege többek között egy felgyújtott ház, egy fejreállított autó, egy törött boka és egy fagysérüléseket szenvedett operatőr. 
 
Az adásonként 26 perces Marslakók vezető írója Czető Bernát László; a sorozat rendezői Rozgonyi Ádám, Eckhardt Balázs, Rudas Gábor és Oláh Zoltán.
 
A kezdő dupla epizód március 4-én 20.10-től látható az m1 műsorán. 
 
 
2012.03.01
|


Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Szo
17
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Szo
17
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.