Kedvenc helyek

Újra Magyarországon a Prodigy

Ismét Budapesten lép fel az elektronikus zenei színtér egyik meghatározó csapata, a The Prodigy. A brit zenekar április 28-án a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet.
A Prodigy korábban már számos alkalommal vendégeskedett Magyarországon, legutóbb tavaly a Sziget fesztiválon láthatta és hallhatta - immár negyedik alkalommal - a közönség az együttest, amely többször játszott a VOLT-on is.
 
Bár a Prodigy koncertjeit nemcsak a színpadon, de a nézőtéren is a tombolás jellemzi, a budapesti koncertre ülőjegyeket is árulnak.
 
A Keith Flint frontemberből, a szintetizátoron, billentyűsökön és dobokon játszó Liam Howlettből és az MC-ként közreműködő Maximból álló zenekar, amely olyan slágerekkel írta be magát az elektronikus zene történetébe, mint a Voodoo People, a Smack My Bitch Up vagy a Firestarter, eddig több mint 25 millió lemezt adott el világszerte. Zenéjüket számos videojátékban, tévéműsorban és mozifilmben is felhasználták.
 
Megalakulásuk után két évvel, 1992-ben megjelent első nagylemezük, az Experience szinte azonnal klasszikussá vált. 1994-es második albumuk, a Music for the Jilted Generation már az angol albumlista élén kezdett. Az amerikai piacra 1996-ban kislemezként megjelent Firestarter című számukkal törtek be.
 
Egy évvel később jelent meg The Fat of the Land című harmadik lemezük, rajta olyan dalokkal, mint a Firestarter, a Smack My Bitch Up vagy a Breathe, amelyet 2004-ben az Always Outnumbered Never Outgunned, 2009-ben pedig az Invaders Must Die követett. A zenekar, amely tavaly World's on Fire címmel koncertfilmmel, CD-vel és DVD-vel is jelentkezett, az idei évre ígéri következő stúdióalbumát. 


(NME)
2012.03.06
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.