Amerikai pite - A találkozó

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (40)
Én totál úgy emlékeztem, hogy a legelső, elképesztően népszerűvé vált Amerikai pite főhősei közül a srácok mind gyíkok voltak, és igazából egy jó nő sem volt, és most, tizenvalahány év után újra látva a kissé megpohosodott, ...
...nagy gonddal karban tartott arcokat, be kell látnom, hogy nem tévedtem. Hogy miért kellett még egy Pite-film? Az időközben nem kevesebb mint hét epizódot (ebből négy „direct-to-DVD” cím) megélő szériából az eredeti karakterek sorra eltűntek, már csak a sűrű szemöldökű apuka (Eugene Levy) maradt mutatóba, biztos megélhetést biztosítva egy tök jellegtelen karakterszínésznek, így adódott az ötlet egy igazi újrázáshoz; az ürügy pedig egy 13. évfordulós osztálytalálkozó, ahol tényleg mindenki (innen egy hátbaveregetés a casting direktornak) felvonul.
 
A jó öreg Stiflert és Finchet, a kulagépet leszámítva gyakorlatilag mindenki házas vagy kapcsolatban él, így a központi téma is adott: a kifáradó házastársi kapcsolat frissen tartása és az új kísértések elűzése – de ne számítsunk túl nagy kilengésre az 1999-es első rész hangulatához, ízlésvilágához és mondanivalójához képest.
 
Adott egy jó adag működőképes alpári humor és némi gusztustalankodás (Jim golyói üveghez nyomva, hűtőtáskába fosás stb.), és az egészet leöntik egy olyan töménységű romantikus nosztalgiasziruppal, ami könnyen megfekhetné az emberek gyomrát, de az, hogy mégsem ez történik, elsősorban a film bájának (igen, van neki ilyen) és a meglepően jó (legalábbis az első rész szintjét lazán hozó) poénoknak köszönhető. Amit viszont mindenképp érdemes még megemlíteni, az az egykor olyan bájos Mena Suvari külseje: egyrészt önmagában is pocsékul néz ki, másrészt ha már szőkére van festve a haja, akkor miért barna a szemöldöke? De komolyan, ki csinál már ilyet? 
 
Vízer
2012.03.30
|
American Reunion
amerikai vígjáték, 110 perc, 2012
Jim és társai már rég nem pitedugó életet élnek, de a nosztalgiázás jegyében tartanak egy osztálytalálkozót, ahol ismét elszabadul a pokol.
Rendező:

Jon Hurwitz

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2012. április 5.
(15 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Cs
9
18:05
Lány a tenger fenekén
német romantikus film, 2011
18:25
Trükkös öregfiúk
francia vígjáték, 2018
18:30
Hidalgo - A tűz óceánja
amerikai kalandfilm, 2004
18:35
Szombat esti láz
amerikai musical, 1977
18:40
Vad Kunság - A Puszta rejtett élete
magyar ismeretterjesztő film, 2015
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.