A 2. Magyar Mese Ünnepe

Budapest, Millenáris, 2012. március 31. 10:00
Másodszor trombitálja össze a Millenáris a kortárs magyar meseirodalom prominens művelőit és lelkes rajongóit, hogy minden felesleges komolykodó külsőséget félretéve egy egész napon át ismerkedjenek, ünnepeljenek, lazítsanak.
A tavalyi nagysikerű első Meseünnep után, megtartva annak legjobb pillanatait, a szervezők idén is megpróbálják életre kelteni a mesék varázslatos világát; a Millenáris Fogadó a különleges alkalomra hatalmas gyerekszobává változik, csúszni-mászni való szőnyegekkel, játékokkal, rajzfilmekkel és mindenfelé mesekönyvekkel, meseújságokkal és persze remek programokkal.
 
Délelőtt és délután egyaránt bemutatásra kerülnek rendkívüli és még eddig máshol sosem látott színpadi produkciók, a gyerekszobára emlékeztető belső térben pedig szünet nélkül követik egymást a mesés játékok, zenés foglalkozások, interaktív bolondozások és kézműves-bemutatók. A fesztivál vendégei lesznek a legnépszerűbb hazai gyermekkönyvek szerzői és illusztrátorai, akik szívesen válaszolnak majd a lurkók minden kérdésére. 
 
A mostani rendezvény abban is többet akar vállalni elődjénél, hogy a mese és a zene együttes csodáját állítja középpontba, ezzel azokat a kicsiket is megszólítja, akik a mesét is még csak dallamként hallják. 
 
Lesz még ínycsiklandó Mesekonyha, pontgyűjtős játék, ahol értékes könyvcsomagokért folyik a pecsételős viadal, délután pedig ringató dallamokkal, énekelt versekkel, tánccal érkezik Szalóki Ági és a Gingalló.
 
 
2012.03.27
|


Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020

A vadon hívó szava

amerikai kalandfilm, 100 perc, 2020

Lassie hazatér

német családi film, 100 perc, 2020

Sonic, a sündisznó

amerikai-kanadai-japán kalandfilm, 99 perc, 2020

Mancs őrjárat: Vigyázz, kész, mancs!

kanadai animációs film, 66 perc, 2019
További gyerekfilmek
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.