Virágvasárnap a Néprajzi Múzeumban

Budapest, Néprajzi Múzeum, 2012. április 1. 10:00
A Néprajzi hagyományos Virágvasárnapi Vásárán díszített húsvéti tojások és kézműves vásárfiák várják a látogatókat. Emellett persze rengeteg családi programra, nyusziváró praktikára és hamisítatlan ünnepi hangulatra is lehet majd készülni.
A tavaszi jeles napok közül kiemelkedik a virágvasárnap, amellyel a húsvét előtti nagyböjt kezdődik. A Néprajzi Múzeum az alkalomra családi ismeretterjesztő és élménynappal készül, melyen lehet majd ünnepi díszeket barkácsolni, dalolni, tavaszi virágokat ültetni és ismerkedni a páratlanul gazdag húsvéti népi hagyományokkal.
 
A kézműves műhelyben a múzeumi tojásgyűjtemény mintakincsére építve a viaszos tojásírás, aranyozás, karcolás, a tojásokhoz hasonlóan a piros alma díszítés, és a filctojás varrás minden csínját-bínját elleshetik az érdeklődők, valamint csiptetős húsvéti papírdíszeket és kiszebabákat is készíthetnek. 
 
A programban különleges óceániai ékszerkészítő workshop is szerepel – kapcsolódva a múzeum aktuális tárlatához –, ahol a meghívott művészek, Imre Magdolna és Pálinkás Ildikó vezényletével bárki egyedi törzsi díszeket, csecsebecséket kreálhat magának. Sőt, április elsejére való tekintettel még száraztésztából is lehet majd etnoláncot fűzni. 
 
Délelőtt kóruskoncert, napközben játékos és szakmai tárlatvezetések várják a családokat, a délután folyamán pedig az intézmény munkatársai ismeretterjesztő beszélgetésre és izgalmas múzeumi tárgyvizitre invitálják az érdeklődőket.
 
 
2012.03.29
|


Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020

A vadon hívó szava

amerikai kalandfilm, 100 perc, 2020

Lassie hazatér

német családi film, 100 perc, 2020

Sonic, a sündisznó

amerikai-kanadai-japán kalandfilm, 99 perc, 2020

Mancs őrjárat: Vigyázz, kész, mancs!

kanadai animációs film, 66 perc, 2019
További gyerekfilmek
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.