A két mesterlövész

olvasói
6/10 (12)
A saját hazájában már régóta szupersztár francia színésznek, Jean Dujardinnek a The Artist – A némafilmes világsikere és Oscar-győzelme után (a díjak közt például a legjobb főszereplőnek, azaz Dujardinnek járóval) világszerte...
...úgy megemelkedett az ázsiója, hogy – jó pár korábbi filmjével ellentétben – röpke két hónappal franciaországi premierje után nálunk is bemutatják legújabb munkáját. A két mesterlövészben a sztárnak meg kell osztania a vásznat Gilles Lellouche-sal: ők ketten a két mesterlövész, akik nem más célpontra lőnek, mint női szívekre és persze egyéb testrészekre. Az alkotás a férfiúi hűtlenségről és annak változatos formáiról szól (a középpontban két lelketlen macsóval), méghozzá úgy, hogy Dujardin néha Fred, de van, hogy Olivier, François, Laurent vagy James bőrébe bújik.
 
A két mesterlövész ugyanis szkeccsfilm, azaz egymástól független hat epizódból, hét különböző rendező kisfilmjeiből áll. A direktorok közt ott találjuk a két főszereplőt, Dujardint és Lellouche-t éppúgy, mint a The Artist Oscar-díjas rendezőjét, Michel Hazanaviciust vagy az Igen, akarom?-ot jegyző Eric Lartigau-t. 
 
Ami pedig mindegyikük művében közös, hogy maszkulin szemszögből, igen humoros, ugyanakkor erősen korhatáros módon mutatják be, mi mindenre vetemedhet egy-egy elkötelezett, a szexet mégis máshol kereső férfi. Eközben ellátogathatunk fülledt hotelszobákba, egy nem az előírásnak megfelelően használt garázsba, félresikerült csapatépítő tréningre, az anonim hűtlenkedők klubjába, sőt még Las Vegasba is. 
firkász
2012.04.20
|
Les infidéles
francia vígjáték, 109 perc, 2012
Egy csokorra való szórakoztató francia kisfilm, melyeknek a központi témája a hűtlenség.
Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2012. április 26.
(11 kép)


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
Az ország egyik legismertebb MC-je bandájával és saját szerzeményeivel érkezik a Hajóra.
Filmek a TV-ben
18:10
Szívhangok
német romantikus vígjáték, 2013
18:30
Az utolsó akcióhős
amerikai akcióvígjáték, 1993
18:55
Amra és a második házasság
szaúd-arábiai vígjáték, 2018
19:00
A hazafi
amerikai akciófilm, 1998
19:05
Ház az utca végén
amerikai horror, 2012
Mozik is vetítik a legújabb Mancs őrjárat epizódokat, irány a #matinévetítések! Még vakáció van! @bigbangmedia #mancsőrjárat #mancsőrjáratmoziban #pawpatrolincinemas
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.