21 Jump Street - A kopasz osztag

est.hu:
9/10
|
olvasói
5/10 (45)
1987-ben indult Amerikában a 21 Jump Street című sorozat az akkor még ismeretlen Johnny Depp-pel a főszerepben. A gimnazisták problémáira (drogkereskedelem, gyerekmolesztálás, rasszizmus, tinédzserterhesség stb.) szakosodott, ...
...a tinik közé beépülő nyomozótanonc sztorija öt évadon át tartotta izgalomban a célközönséget, várható volt tehát, hogy előbb-utóbb a mozivásznon látjuk viszont. Az már kevésbé, hogy a Judd Apatow-iskolán nevelkedett, a film kedvéért erősen lefogyott Jonah Hillnek (Superbad - avagy miért ciki a szex?, Lepattintva) köze lesz a projekthez.
 
A szériából Hill és Michael Bacall (Scott Pilgrim a világ ellen) gyúrt egész estés forgatókönyvet. Az írók a nálunk csak szűkebb körökben ismert sorozat alaptörténetét a jelenbe helyezték, alaposan körüljárva a mai tizenévesek világát. Hőseik – a két kezdő rendőrt Hill és Channing Tatum játssza – a kétezres évek közepén érettségiztek. Mivel fiatalabbnak tűnnek a koruknál (és más feladatra alkalmatlanok), kiválasztják őket egy különleges programra: el kell vegyülniük egy iskolában és lefülelni egy szintetikus drogokkal kereskedő bandát. A küldetés sok tanulságot hordoz számukra, például azt, hogy vagány jó pasinak lenni ma sokkal kevésbé menő, mint nagydumás csodabogárnak, és egyáltalán: merre változtak a gimis trendek alig fél évtized alatt. 
 
A 21 Jump Street – A kopasz osztag jól sikerült remake lett, melynek humora gyakran vált át abszurdba, hősei pedig annyira kretének, hogy kő kövön nem marad. Egy cameo erejéig Johnny Depp is beugrik, és az olyan jeleneteken, mint a drogos látomások a suliban, vagy a házibulin megcsúfított gyerekfotó, még napokkal a film után is tudunk majd röhögni. 
zsinora
2012.04.26
|
21 Jump Street
amerikai vígjáték, 110 perc, 2012
Két éretlen zsarut visszaküldenek a gimibe, hogy ott a diákok közé beépülve próbáljanak lefülelni néhány drogdealert.
Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2012. május 3.
(10 kép)


Film premierek

Keresés

amerikai thriller, 102 perc, 2018

Johnny English újra lecsap

amerikai-angol-francia akcióvígjáték, 88 perc, 2018

Briliáns válás

belga-francia vígjáték, 95 perc, 2018
Játék
Miután a férje egyik pillanatról a másikra lapátra teszi, Deanna (Melissa McCarthy), a megrögzött háziasszony gondol egyet, és elhatározza, hogy befejezi a főiskolát. És történetesen ugyanabban a suliban köt ki, mint ahová a saját lánya jár, és aki nem túlságosan repes az örömtől emiatt.
Filmek a TV-ben
18:15
Kölcsöncsalád visszajár
amerikai vígjáték, 2005
18:25
A setét torony
amerikai fantasy, 2017
18:30
Csak egy átlagos suli
amerikai-kanadai vígjáték, 2017
19:00
Tűz a mélyben
amerikai akcióthriller, 1997
19:00
Speciális alakulat
kanadai akciófilm, 2011
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.