A vihar

Budapest, Örkény István Színház, március 21. 19:00
Shakespeare utolsó színművét, az 1611-es A vihar című tragikomédiát mutatja be május 12-én az Örkény Színház Nádasdy Ádám fordításában, igen meggyőző szereposztással (Gálffi László, Törőcsik Franciska, Pogány Judit, Csuja Imre, Epres Attila stb.).
A politika természetéről szóló, mesének álcázott elmélkedésben Milánó száműzött hercegét, Prosperót ismerhetjük meg, aki egy távoli, varázslatos szigeten, mesebeli lények (légies szellemek, nimfák, istennők, vadállatok) között neveli lányát, Mirandát. Egy szép nap a szerencsés véletlennek és az időjárás szeszélyeinek köszönhetően Prosperónak esélye nyílik visszaszereznie a hatalmát és megbüntetni a bűnösöket. Ami pedig ezután következik, az a kisszerűség és ostobaság leleplezése, illetve a bölcsesség és a morális tartás valódi hatalmának bemutatása.
csőrmester
2012.05.09
|


Játék
Digitálisan felújított filmklasszikusokat bemutató sorozata keretében 2017. szeptember 14-től a Pannonia Entertainment bemutatja James Cameron kultikus akció-scifije, a Terminator 2. 3D változatát, restaurált képpel és hanggal, az eredeti ’91-es magyar szinkronnal.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.