A vihar

Budapest, Örkény István Színház, március 21. 19:00
Shakespeare utolsó színművét, az 1611-es A vihar című tragikomédiát mutatja be május 12-én az Örkény Színház Nádasdy Ádám fordításában, igen meggyőző szereposztással (Gálffi László, Törőcsik Franciska, Pogány Judit, Csuja Imre, Epres Attila stb.).
A politika természetéről szóló, mesének álcázott elmélkedésben Milánó száműzött hercegét, Prosperót ismerhetjük meg, aki egy távoli, varázslatos szigeten, mesebeli lények (légies szellemek, nimfák, istennők, vadállatok) között neveli lányát, Mirandát. Egy szép nap a szerencsés véletlennek és az időjárás szeszélyeinek köszönhetően Prosperónak esélye nyílik visszaszereznie a hatalmát és megbüntetni a bűnösöket. Ami pedig ezután következik, az a kisszerűség és ostobaság leleplezése, illetve a bölcsesség és a morális tartás valódi hatalmának bemutatása.
csőrmester
2012.05.09
|


Ahol a héten érdemes...
Budapest, Uránia, április 24 - 29.
 
 
április 27. - május 3.
 
Budapest, Szkéné Színház, április 29. 20:00
Játék
Emlékszik-e még valaki arra, mi az a „szocialista vígjáték”? Aminek társadalmi mondanivalója ugyan kicsinyke volt, a humora pedig soványka, viszont a Patyolattól a Közértig bátran kritizálta az élet nagy kérdéseit.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.